Casa lui Paul al României, de vânzare. Prețul cerut de ANAF.

Casa lui Paul al României, de vânzare. Prețul cerut de ANAF.

author
2 minutes, 37 seconds Read

Casa lui Paul al României, de vânzare. Prețul cerut de ANAF.

ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) a decis să scoată la vânzare casa lui Paul al României pentru a doua oară. Această decizie vine după ce în luna octombrie au fost scoase la vânzare mai multe bunuri aparținând autointitulatului prinț, cu un preț de pornire de 1,2 milioane de lei.

Casa lui Paul al României, scoasă la vânzare

ANAF încearcă să vândă acum proprietatea la un preț cu 25% mai mic în cadrul celei de-a doua licitații a ansamblului de bunuri imobile. Prețul minim pe care ANAF îl dorește să obțină este de cel puțin 905.430 lei.

Detalii despre casa lui Paul al României

Potrivit reprezentanților ANAF, casa lui Paul al României este un apartament situat în Sinaia, pe strada Theodor Aman, nr. 2. Suprafața totală a apartamentului este de 303 mp, din care 221,4 mp sunt utili. Proprietatea include și un teren aferent cu o suprafață de 156 mp.

Structura construcției este realizată din zidărie, iar șarpanta este din lemn, având învelitoare din țiglă ceramică. Deoarece inspecția s-a făcut doar din exterior, finisajele sunt considerate a fi de calitate medie, conform raportului de evaluare.

Licitația pentru casa lui Paul al României

Licitația pentru această proprietate va avea loc pe data de 13 decembrie, la ora 15:00, în București. Persoanele interesate trebuie să depună următoarele documente cu cel puțin o zi înainte de licitație:

– Oferta de cumpărare

– Dovada plății taxei de participare sau a garanției de 10% din prețul de pornire a licitației

– Copie după Certificatul de Înregistrare Fiscală (CUI) pentru firme

– Actul de identitate pentru persoane fizice

– Declarație pe propria răspundere prin care se certifică faptul că nu este o persoană interpusă cu debitorul (adică cu Paul al României)

Paul al României și condamnarea sa

Paul al României a fost dat în urmărire în decembrie 2020, după ce a fugit din țară înainte de a fi condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. A fost prins în iunie 2022, pe străzile din Paris.

Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat sentința definitivă în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa în data de 17 decembrie 2020. Prințul Paul a fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare cu executare. În prima instanță, el primise o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

Acuzațiile împotriva lui Paul al României vizează infracțiuni comise în perioada 2006-2013, în legătură cu obținerea unor bunuri de o valoare deosebită, printre care se numără Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de către Paul al României. Prejudiciul în acest dosar depășește 145 de milioane de euro, din care 135 de milioane de euro reprezintă valoarea terenurilor fostei ferme regale de la Băneasa, iar 10 milioane de euro reprezintă valoarea pădurii Fundu Sacului din Snagov.

Te-ar putea interesa si: