Defectare la metrou: Ramă stricată la Tineretului, București

Defectare la metrou: Ramă stricată la Tineretului, București

author
2 minutes, 1 second Read

Defectare la metrou: Ramă stricată la Tineretului, București

Haosul s-a instalat miercuri dimineață în stația de metrou Tineretului din București, pe magistrala Pipera – Berceni. O garnitură de metrou s-a defectat, iar traficul în zonă se desfășoară cu dificultate. Metrorex a luat măsuri urgente pentru a remedia situația și pentru a minimiza disconfortul călătorilor.

Defecțiune tehnică la stația de metrou Tineretului

Potrivit unui comunicat emis de Metrorex, defecțiunea tehnică s-a produs în jurul orei 7:15 dimineața. Echipa Metrorex a retras trenul în depou pentru a efectua verificări și pentru a remedia problema. Cauza exactă a defecțiunii nu a fost încă comunicată publicului.

Haos la metrou

În urma incidentului, circulația trenurilor se desfășoară în sistem pendulă între stațiile Eroii Revoluției și Piața Unirii 2. Călătorii sunt informați constant despre această situație prin intermediul sistemului de sonorizare din trenuri și din stații. În ciuda acestor măsuri, aglomerația s-a instalat în stațiile afectate, în special în timpul orelor de vârf.

Miercuri se deschide stația de metrou Tudor Arghezi

În ciuda disfuncționalităților de astăzi, Metrorex anunță că miercuri se va deschide o nouă stație de metrou în București, și anume stația Tudor Arghezi. Cu toate acestea, circulația trenurilor va fi afectată în continuare, deoarece lucrările la sistemul de automatizare nu au fost finalizate. Astfel, circulația trenurilor va fi efectuată în sistem pendulă între stațiile Tudor Arghezi și Berceni.

Sindicaliștii de la metrou se pregătesc de grevă generală

Pe de altă parte, sindicaliștii de la metrou sunt nemulțumiți de noile dispoziții ale Legii 296/2023, care au intrat în vigoare la începutul lunii noiembrie. Această lege interzice acordarea de bonificații angajaților din companiile de stat, inclusiv Metrorex. Sindicaliștii consideră că această lege afectează drepturile și beneficiile angajaților și cer excluderea Metrorex de la aplicarea acesteia.

În semn de protest, sindicaliștii au programat un miting în fața Guvernului pe data de 13 noiembrie. Ei amenință că, în cazul în care solicitările lor nu sunt luate în considerare, activitatea metroului ar putea fi oprită prin declanșarea unei greve generale. Angajații Metrorex susțin că au suferit deja pierderi semnificative de venituri și consideră că este necesară o reevaluare a dispozițiilor legale care îi afectează.

Te-ar putea interesa si: