Cine este Mimi de la Fisc și cum îi înfruntă pe contrabandiști? | VIDEO

Cine este Mimi de la Fisc și cum îi înfruntă pe contrabandiști? | VIDEO

author
1 minute, 50 seconds Read

Cine este Mimi de la Fisc și cum îi înfruntă pe contrabandiști? | VIDEO

Mulți internauți se întreabă deja cine e Mimi de la Fisc, din noua campanie a Poliției Române. Un videoclip postat de forțele de ordine a stârnit nu numai amuzamentul, dar și interesul românilor.

Cine e Mimi de la Fisc, spaima contrabandiștilor

Poliția Română a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț în care doi actori celebri întruchipează două personaje care se întâlnesc la un pahar, într-un bar. La momentul prezentărilor de tip ”James Bond”, bărbatul care se recomandă ”Tolea, contrabandist” are parte de o surpriză neplăcută. Femeia pe care vrea să o cucerească nu e nimeni alta decât ”Mimi de la Fisc”.

Fenomenul contrabandei ia amploare

Filmulețul face parte dintr-o campanie a Poliției Române care atrage atenția asupra fenomenului contrabandei. Contrabanda este un fenomen social grav, provocând pierderi din veniturile publice de aproximativ jumătate de miliard de euro anual. Acesta este motivul pentru care faracontrabanda.ro se concentrează, din 2010, pe campanii publice anuale de sensibilizare cu privire la efectele negative ale contrabandei asupra societății și economiei.

Confiscări record în lupta împotriva contrabandei

La nivel național, în primele nouă luni ale acestui an, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării peste 3,47 milioane pachete cu țigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 63,3 milioane lei și peste 27 de tone de tutun și tutun de narghilea. În comparație cu perioada similară a anului 2022, se constată o dublare a numărului pachetelor de țigări confiscate.

Rezultatele acțiunilor Poliției de Frontieră

Practic, aproximativ 65% din întreaga cantitate de țigări de contrabandă confiscate la nivel național reprezintă rezultatul acțiunilor Poliției de Frontieră Române. Ca urmare a acestora, în aceeași perioadă au fost identificate și destructurate mai multe grupări infracționale specializate în fabricarea pe teritoriul țării și vânzarea ilicită de țigări contrafăcute. Pentru tragerea la răspundere a celor care au fost implicați în fapte ilegale, polițiștii de frontieră au înregistrat 337 de infracțiuni pentru contrabandă și fraudă vamală.

Te-ar putea interesa si: