Pensii mai mari cu 80% pentru români în anul viitor. Anunțul Ministrului Muncii.

Pensii mai mari cu 80% pentru români în anul viitor. Anunțul Ministrului Muncii.

author
1 minute, 43 seconds Read

Pensii mai mari cu 80% pentru români în anul viitor. Anunțul Ministrului Muncii

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că în anul viitor românii vor beneficia de pensii cu 80% mai mari. Această creștere va fi aplicată în funcție de stagiul de cotizare, punctele asimilate și cele de stabilitate. Recalcularea pensiilor va avea loc în luna septembrie din 2024.

Pensii cu 80% mai mari anul viitor pentru unii români

Noua lege a pensiilor va aduce o creștere diferită pentru fiecare român în parte. Începând cu 1 ianuarie 2024, toți pensionarii vor primi o mărire egală a veniturilor, care va fi indexată cu rata inflației. Cu toate acestea, unii pensionari nu vor primi nimic în plus, în timp ce alții vor înregistra o creștere de până la 80%.

Impactul bugetar al legii pensiilor

Ministrul Muncii a subliniat că impactul bugetar al noii legi a pensiilor este de 6% din PIB, plus alte 10 miliarde de lei pentru anul 2024. De asemenea, această reformă a avut un impact pozitiv în negocierile PNRR și a permis eliminarea procentului de 9,4% care a fost intens discutat în scena politică după preluarea guvernării de către coaliția PSD-PNL.

Investiții, nu creșteri de impozite

Ministrul Muncii a asigurat că guvernul nu ia în considerare creșteri de impozite și taxe în anul viitor, ci se concentrează pe un pachet de reforme. Aceste reforme vizează în principal fiscalitatea, cu scopul de a reduce evaziunea fiscală și de a crește colectarea, pentru a avea mai mulți bani la buget și pentru a finanța cheltuielile legate de pensiile românilor.

Accentul guvernării pe investiții

Ministrul Muncii a subliniat importanța continuării investițiilor în România, atât prin fonduri europene, cât și prin programe naționale de dezvoltare. Este esențial ca banii să circule în economia românească, pentru a asigura un mediu de afaceri sănătos și o piață a muncii puternică. Acest lucru va permite creșterea salariilor și a pensiilor în viitor.

Te-ar putea interesa si: