Progresele României laudate de Klaus Iohannis în Ziua Națională. Președintele se îndreaptă spre Dubai | VIDEO

Progresele României laudate de Klaus Iohannis în Ziua Națională. Președintele se îndreaptă spre Dubai | VIDEO

author
2 minutes, 3 seconds Read

Progresele României laudate de Klaus Iohannis în Ziua Națională

Klaus Iohannis laudă pe fugă România și progresele ei

Președintele Klaus Iohannis a laudat România și progresele înregistrate de țara noastră într-o recepție de Ziua Națională la Palatul Cotroceni. Acesta a avut puțin timp la dispoziție înainte de a decola spre Dubai, unde va participa la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28) pentru o perioadă de trei zile.

Îndemn pentru schimbare în viitor

În discursul susținut în fața invitaților săi, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre schimbările necesare pe care România le mai are de făcut în viitor. Acesta a subliniat că reformele amânate trebuie să continue într-un ritm mult mai alert pentru a servi interesele cetățenilor. Printre obiectivele menționate se numără susținerea investițiilor, întărirea capacității instituțiilor de a servi corect interesele cetățenilor, dezvoltarea infrastructurii, consolidarea serviciilor de sănătate și modernizarea administrației publice.

Proiecte mari și legi ale educației

Președintele Iohannis a evidențiat faptul că în ultimii ani au fost demarate numeroase proiecte mari, inclusiv în zona energetică, pentru a reduce dependența de gazul importat. De asemenea, au fost implementate reforme ale sistemelor publice și au fost adoptate noi legi ale educației. În discursul său, Iohannis a subliniat importanța digitalizării administrației și a modernizării Armatei într-un context dificil.

2024, an greu pentru alegători

Președintele a adus în discuție și anul electoral 2024, care se anunță dificil pentru alegători, având patru rânduri de alegeri. Klaus Iohannis a subliniat că toate aceste alegeri trebuie să fie continuate și că anul 2024 va fi hotărâtor pentru cum va arăta viitorul României. Acesta a menționat alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, evidențiind importanța alegerii celor mai potriviți reprezentanți ai poporului.

Responsabilitatea noastră pentru viitorul națiunii

Președintele a încheiat discursul său cu un apel la responsabilitate și vigilență. Acesta a afirmat că este responsabilitatea noastră să protejăm viitorul națiunii și să fim vigilenți în fața curentelor extremiste care pot amenința principiile de bază ale societății și sistemul nostru de valori. Klaus Iohannis a subliniat importanța păstrării unității și identității naționale în fața provocărilor viitorului.

Te-ar putea interesa si: