1 Decembrie, Ziua Națională: Parade și ceremonii în toată țara!

1 Decembrie, Ziua Națională: Parade și ceremonii în toată țara!

author
2 minutes, 6 seconds Read

1 Decembrie, Ziua Națională: Parade și ceremonii în toată țara!

Astăzi, pe 1 Decembrie, România sărbătorește Ziua Națională. În acest context, au loc ample ceremonii militare și parade în toată țara. Evenimentele principale au loc la București și Alba Iulia, dar și în alte orașe importante.

Ceremonii militare la București și Alba Iulia

La București, Parada Militară Națională va avea loc în Piața Arcului de Triumf, începând cu ora 11:00. La eveniment vor participa peste 2.400 de militari și specialiști din diverse instituții, printre care Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor. De asemenea, aproximativ 250 de militari străini din diferite țări aliate vor defila alături de militarii români.

La Alba Iulia, vor avea loc și acolo ceremonii militare și defilare. Peste 1.000 de militari și specialiști din diverse instituții vor participa la eveniment.

Prezența oficialităților

La Parada Militară din București vor lua parte președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului, Nicolae Ciucă. Aceștia vor fi prezenți în mijlocul militarilor și vor urmări defilarea.

Expoziții și evenimente speciale

După încheierea ceremoniei oficiale din Piața Arcului de Triumf, publicul va putea vizita standuri expoziționale cu tehnică militară, care vor fi amplasate în zonă până la ora 14:00.

De asemenea, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” din București va fi vernisată Expoziția „Tricolorul – simbol identitar al unității românilor în costumul popular”. Aceasta se încadrează în celebrarea a două evenimente importante: Ziua Națională a României și împlinirea a 100 de ani de la fondarea Muzeului Militar Național.

Evenimente în Alba Iulia

În Alba Iulia, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane și jerbe de flori, iar apoi va avea loc o ceremonie militară în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918. La aceste evenimente vor participa peste 1.000 de militari și specialiști din diverse instituții. De asemenea, vor defila și militari și tehnică de luptă din Polonia și Franța, care își desfășoară activitatea în România.

Sărbătorirea Zilei Naționale a României este un prilej de mândrie și recunoștință pentru toți românii. Aceste evenimente marchează aniversarea a 105 ani de la Marea Unire a provinciilor românești într-un singur stat și reprezintă o oportunitate de a celebra valorile și idealurile naționale.

Te-ar putea interesa si: