Portretele soților Iohannis, lansate în apă în Tanzania | VIDEO

Portretele soților Iohannis, lansate în apă în Tanzania | VIDEO

author
1 minute, 43 seconds Read

Portretele soților Iohannis, lansate în apă în Tanzania | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au avut parte de o serie de experiențe inedite în timpul turneului african pe care îl desfășoară în aceste zile. Astfel, aseară au părăsit Tanzania, iar astăzi a început vizita în Republica Cabo Verde, penultima destinație prezidențială a călătoriei de 10 zilei.

„Hakuna matata, Iohanes!”. Portretele soților Iohannis, lansate la apă în Tanzania

Tanzanienii le-au pregătit președintelui și primei doamne a României un moment special la plecarea din Zanzibar, recurgând la un moment artistic și cultural cu totul și cu totul inedit pentru cei prezenți. Astfel, două înregistrări video ajunse pe rețelele de socializare arată cum un grup de localnici strigă o serie de urări în jurul unei poze a lui Klaus Iohannis și apoi ca lui Carmen Iohannis, ca ulterior cel care ține tabloul respectiv să se arunce în apă cu el. La finalul urărilor se aude clar „Hakuna matata, Iohanes”, o urare des folosită în Africa.

Continuă vizita în Republica Cabo Verde

Iohannis și-a început luni vizita în Republica Cabo Verde, penultima etapă a turneului său african, precedentele fiind Kenya, Tanzania şi Zanzibar. Vizita șefului statului pe continentul african se va încheia în Senegal.

Programul vizitei în Republica Cabo Verde

La ora 13.00, ora României, Klaus Iohannis a fost primit de către președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial. La ora 14,30, a fost programată o vizită împreună cu președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Primăria orașului Praia, capitala republicii, urmată de depunerea unei coroane de flori la Memorialul „Amílcar Cabral”. Programul vizitei președintelui Klaus Iohannis mai include întâlniri cu prim-ministrul Cabo Verde, José Ulisses Correia e Silva și cu președintele Adunării Naționale, Austelino Tavares Correia. Iohannis va vizita Cidade Velha, sit Patrimoniu Mondial UNESCO, și va avea o întrevedere cu primarul orașului Cidade Velha și cu Președintele Institutului Cultural Heritage.

Te-ar putea interesa si: