Mircea Geoană despre perioada complicată: Flancul estic se va transforma

Mircea Geoană despre perioada complicată: Flancul estic se va transforma

author
1 minute, 35 seconds Read

Mircea Geoană despre perioada complicată: Flancul estic se va transforma

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că intrarea Suediei în cadrul alianței va duce la transformarea flancului estic, creând o zonă coerentă și continuă de securitate de la Marea Nordului la Marea Mediterană. Geoană a subliniat că ne aflăm într-o perioadă extrem de complicată, cu schimbări geopolitice radicale.

Securitate economică şi inovare pe flancul estic al NATO şi UE

Mircea Geoană a participat la dezbaterea „Securitate economică şi inovare pe flancul estic al NATO şi UE” desfășurată la Iași. El a afirmat că noua realitate strategică are implicații importante nu doar în domeniul securității, ci și în cel politic și economic.

Transformări geopolitice și schimbări economice

Geoană a subliniat faptul că transformările din Europa cauzate de conflictul dintre Rusia și Ucraina au avut consecințe semnificative asupra ordinii europene și internaționale. Schimbările geopolitice radicale afectează competiția strategică la nivel global și au un impact asupra economiei și societății umane.

Revoluția tehnologică și impactul asupra securității și economiei

Secretarul general adjunct al NATO a evidențiat faptul că revoluțiile tehnologice, precum inteligența artificială, robotică inteligentă și quantum computing, au un impact considerabil asupra securității, economiei și societății umane. Geoană a subliniat importanța adaptării la aceste schimbări și la concurența în domeniul tehnologic.

Perioadă complicată și nevoie de echilibru

Mircea Geoană a afirmat că ne confruntăm cu cel mai complicat, complex și transformativ moment din istoria umanității. El a subliniat că societățile democratice, liderii politici, economici și intelectuali se confruntă cu provocări majore în găsirea unui nou echilibru într-o perioadă de mari transformări. Geoană a atras atenția că națiunile care nu anticipează și nu se adaptează la schimbare risca să fie depășite de aceste transformări masive.

Te-ar putea interesa si: