Schelete de giganţi descoperite în SUA: vechime de 1 milion de ani?

Schelete de giganţi descoperite în SUA: vechime de 1 milion de ani?

author
2 minutes, 32 seconds Read

Schelete de giganți descoperite în SUA: vechime de 1 milion de ani?

În 1912, în fostul oraș Ellensburg din Oregon, SUA, mai mulți lucrători au dezgropat un schelet neobișnuit. Acesta avea o înălțime de aproximativ 2,5 metri și a fost numit „Gigantul Ellensburg”. Cel mai interesant aspect al acestui schelet era faptul că craniul său conținea două rânduri de dinți în maxilarul superior.

Descoperirea uluitoare

Prima relatare despre această descoperire a fost publicată în ziarul „The Newport Miner” pe 16 mai 1912. Articolul menționa că scheletul a fost găsit în timpul săpăturilor pentru construirea unui bloc de apartamente. El se afla într-o formațiune de rocă, acoperit de un strat de rocă de șist. Arheologii susțineau că scheletul ar fi putut rămâne în acea formațiune timp de sute de ani, fără să se deterioreze.

Oasele gigantului erau mult mai mari decât cele ale bărbaților obișnuiți. De exemplu, femurul avea o lungime de 50 de centimetri, ceea ce sugera că acest individ ar fi avut o înălțime de aproximativ 2,5 metri.

O descoperire antropologică interesantă

Ulterior, au apărut mai multe relatări care ofereau detalii suplimentare despre acest schelet unic. Un articol publicat în „Portland Telegram” în toamna anului 1912 descria descoperirea ca fiind una dintre cele mai interesante din domeniul antropologiei în nord-vestul SUA. LL Sharp, șeful biroului general de terenuri, a declarat că oasele indicau existența unui gigant uman cu o înălțime de cel puțin 2,5 metri și o greutate de aproximativ 140 de kilograme.

Craniul gigantului era remarcabil prin dimensiunile sale și spațiul generos pentru creier. Forma și caracteristicile sale sugerau o inteligență superioară pentru un om primitiv. Oasele nu aveau asemănări cu cele ale amerindienilor, sugerând că acestea aparțineau unei rase umane remarcabile care locuise această regiune a Americii cu mult timp înaintea amerindienilor.

O vechime controversată

Descoperirea acestor schelete gigantice a ridicat întrebări privind vechimea lor. Oasele au fost găsite sub un strat de șisturi, ceea ce sugera o vechime extraordinară, posibil mai mare de 1.000.000 de ani. Cu toate acestea, există și teorii care presupun că aceste oase ar fi ajuns sub șisturi prin intermediul unui tunel, deoarece este considerat imposibil ca ființe umane avansate din punct de vedere intelectual să fi existat în perioada în care s-a format stratul de șist. Această teorie contrazice datarea inițială și ridică noi semne de întrebare cu privire la originea și vechimea acestor schelete.

Giganții din Ellensburg

Documentul menționează că cel puțin două dintre aceste schelete uriașe au fost descoperite în zona Ellensburg. Această zonă este cunoscută pentru observările și întâlnirile cu Bigfoot, iar unele teorii sugerează că Giganții din Ellensburg ar putea fi, de fapt, Bigfoot. Aceasta ar explica dimensiunile lor uriașe și caracteristicile neobișnuite ale craniilor.

Descoperirea acestor schelete gigantice rămâne un mister fascinant și deschide noi posibilități de cercetare în domeniul antropologiei și arheologiei.

Te-ar putea interesa si: