Klaus Iohannis în turneu african - întâlnire cu președinta Tanzaniei | VIDEO

Klaus Iohannis în turneu african – întâlnire cu președinta Tanzaniei | VIDEO

author
2 minutes, 6 seconds Read

Klaus Iohannis în turneu african – întâlnire cu președinta Tanzaniei | VIDEO

Președintele Klaus Iohannis și soția sa au sosit în Tanzania pentru a continua turneul lor african. După întâlnirea cu președinta Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, cuplul prezidențial se va deplasa în Zanzibar pentru a vizita Stone Town, o atracție turistică înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Intensificarea cooperării bilaterale

În cadrul întâlnirii, Klaus Iohannis a invitat-o pe președinta Tanzaniei în România și a semnat două memorandumuri cu autoritățile locale. Președintele a subliniat importanța dezvoltării cooperării în domenii precum educație, protecție civilă, agricultură, silvicultură, IT și securitate cibernetică. El a menționat că relațiile dintre cele două țări se bazează pe respect și încredere reciprocă și că vizita lor are ca scop intensificarea dialogului politico-diplomatic și deschiderea de noi perspective de cooperare.

Extinderea relațiilor economice

Președintele Iohannis a evidențiat prezența unui număr de antreprenori români în Tanzania, activi în special în domeniul turismului. El a exprimat încrederea că mediul de afaceri din ambele țări va continua să colaboreze pentru a iniția și alte proiecte comune. Totodată, președintele a subliniat că Tanzania poate conta pe sprijinul României în promovarea și dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Europeană.

Memorandumuri semnate

În cadrul vizitei sale în Tanzania, președintele Klaus Iohannis a semnat două memorandumuri. Primul memorandum, semnat între Ministerul Afacerilor Interne din România și Guvernul Republicii Unite Tanzania, are ca scop promovarea cooperării în domeniile managementului riscului de dezastre și al asistenței umanitare internaționale. Documentul încurajează schimbul de cunoștințe și experiență în domeniul prevenției riscurilor de dezastre și al gestionării situațiilor de urgență.

Al doilea memorandum, semnat între Academia de Științe Agricole și Forestiere din România și Universitatea Sokoine pentru Agricultură din Tanzania, promovează cooperarea și cercetarea agricolă între cele două instituții. Documentul facilitează schimbul de informații și experiență în domeniul agriculturii și mediului și încurajează dezvoltarea de programe comune de cercetare.

Turneul african al președintelui Iohannis

Această vizită în Tanzania face parte din turneul african al președintelui Klaus Iohannis, care are ca scop relansarea relațiilor României cu continentul african. După Kenya și Tanzania, următoarele destinații ale președintelui vor fi Republica Cabo Verde și Senegal. Aceste vizite reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și marchează un pas important în consolidarea relațiilor dintre România și țările africane.

Te-ar putea interesa si: