Marinarul român răpit în Yemen: Mărturia soției

Marinarul român răpit în Yemen: Mărturia soției

author
1 minute, 42 seconds Read

Un marinar român a fost răpit de rebelii Houthi din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că un marinar român a fost răpit de către rebelii Houthi din Yemen. Bărbatul se afla la bordul navei cargo Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roșie. Capturarea a avut loc pe data de 19 noiembrie, iar informațiile preliminare indică faptul că printre membrii echipajului se afla și cetățeanul român.

Activarea Celulei de Criză Interinstituțională

În urma răpirii, Ministerul Afacerilor Externe a activat Celula de Criză Interinstituțională, demarând procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetățeni români. Această celulă va coopera și coordona acțiunile cu celelalte autorități române cu atribuții în materie și va colabora strâns cu partenerii internaționali pentru a monitoriza atent situația și a găsi soluții pentru eliberarea marinarului român capturat.

Mărturia soției marinarului răpit

Denisa Soare, soția marinarului răpit, a vorbit despre ultima conversație pe care a avut-o cu soțul său înainte de capturare. Ea a menționat că bărbatul urma să se întoarcă acasă în luna februarie, dar acum întreaga familie este îngrijorată.

Soția marinarului a dezvăluit că ultima dată a vorbit cu el pe data de 18 noiembrie și că urmau să se mai audă în ziua următoare, dar nu a mai primit nicio veste de la el. Ea a subliniat că situația este foarte dificilă pentru familie și că sunt extrem de îngrijorați.

Denisa Soare a mai adăugat că soțul ei lucrează la aceeași firmă din anul 2018 și că nu s-a întâmplat niciodată ceva similar până acum. Deocamdată, nu au mai multe informații despre situația sa, dar Ministerul Afacerilor Externe le-a comunicat că marinarul se află în prezent într-un port din Yemen și este în siguranță. Autoritățile române depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe el și pe familia sa.

Te-ar putea interesa si: