Codruț, câinele Maiei Sandu, a mușcat președintele Austriei! Patrupedul "răzbună" România | VIDEO

Codruț, câinele Maiei Sandu, a mușcat președintele Austriei! Patrupedul „răzbună” România | VIDEO

author
1 minute, 46 seconds Read

Codruț, câinele Maiei Sandu, a mușcat președintele Austriei! Patrupedul „răzbună” România | VIDEO

Incident diplomatic la Chișinău

Un incident neașteptat a avut loc ieri la Chișinău, unde câinele președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a mușcat pe șeful de stat al Austriei, Alexander Van der Bellen. Incidentul a avut loc în timp ce oficialul austriac încerca să îl mângâie pe Codruț.

Codruț răzbună România?

Pe internet au apărut glume legate de acest incident, sugerând că mușcătura câinelui ar fi o formă de răzbunare pentru susținerea slabă a Austriei în problema aderării României la Spațiul Schengen. Cu toate acestea, liderul austriac a dezvăluit că a fost mereu în favoarea primirii României în spațiul de liberă circulație din Europa.

Imaginile incidentului au fost făcute publice

Totul s-a întâmplat în fața camerelor de filmat, iar imaginile au fost făcute publice. Alexander Van der Bellen a fost surprins de mușcătura câinelui, iar ulterior a fost văzut cu mâna bandajată, semn că rana a fost una serioasă.

Codruț, câinele prezidențial

Codruț este câinele prezidențial al Maiei Sandu din luna septembrie, când a fost adoptat. Câinele a fost găsit pe stradă, lovit de o mașină și a fost nevoie să i se amputeze o lăbuță. De atunci, Codruț a fost văzut în multiple ocazii alături de președinta Maia Sandu.

Reacția liderului Austriei în problema Schengen

În legătură cu problema aderării României la Spațiul Schengen, liderul Austriei a declarat că regretă decizia țării sale de a bloca aderarea României și speră că la următoarea solicitare de admitere, decizia guvernului austriac va fi revizuită. Alexander Van der Bellen a subliniat că nu a văzut niciun sens în blocarea României și Bulgariei și consideră că a fost o decizie greșită a guvernului austriac.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: