Kelemen Hunor se întâlnește cu Viktor Orban la congresul FIDESZ din Budapesta!

Kelemen Hunor se întâlnește cu Viktor Orban la congresul FIDESZ din Budapesta!

author
1 minute, 34 seconds Read

Kelemen Hunor participă la congresul FIDESZ din Budapesta

Kelemen Hunor, președintele UDMR, va fi prezent la cel de-al 30-lea congres de reînnoire a conducerii partidului FIDESZ din Ungaria, care se va desfășura la Budapesta. Acest eveniment este important pentru FIDESZ, partidul aflat la guvernare, deoarece va alege noul președinte și cei patru vicepreședinți.

Aproximativ 1.500-1.800 de delegați și invitați

Potrivit informațiilor furnizate de Rador, agenția MTI estimează că la congres vor participa între 1.500 și 1.800 de delegați, alături de un număr similar de invitați.

Preparativele pentru alegerile pentru Parlamentul European

Congresul nu va lua o decizie formală cu privire la candidatul care va ocupa primul loc pe lista FIDESZ-KDNP (Partidul Popular Creștin Democrat) la alegerile pentru Parlamentul European. Totuși, în cadrul evenimentului, vor avea loc discursuri susținute de Zsolt Semjén, președintele KDNP, în numele aliaților FIDESZ, și de Hunor Kelemen, președintele UDMR, în numele comunității maghiare din afara Ungariei.

Rapoarte și discursuri

Delegațiile vor asculta rapoartele prezentate de László Kövér, președintele Consiliului Național al FIDESZ, și de Máté Kocsis, liderul grupului parlamentar. De asemenea, Tamás Deutsch va lua cuvântul în numele delegației FIDESZ din Parlamentul European. Votul pentru alegerea noii conduceri va avea loc în timpul evenimentului, iar în a doua parte a zilei vor fi susținute mai multe discursuri ale miniștrilor, membrilor președinției și liderilor municipali ai FIDESZ.

Reconfirmarea lui Viktor Orban în funcția de președinte

Ultimul congres al FIDESZ, care a avut loc în 2021, l-a reconfirmat pe premierul Viktor Orban în funcția de președinte al partidului pentru un nou mandat de doi ani. În același timp, Lajos Kósa, Gábor Kubatov, Szilárd Németh și Kinga Gál au fost aleși vicepreședinți ai FIDESZ.

Te-ar putea interesa si: