Iohannis a promulgat legea! Nouă sărbătoare în iulie pentru români!

Iohannis a promulgat legea! Nouă sărbătoare în iulie pentru români!

author
1 minute, 33 seconds Read

Iohannis a promulgat legea pentru instituirea Zilei Prieteniei cu SUA

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți, 5 decembrie, Legea pentru instituirea zilei de 11 iulie ca „Ziua Prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii”. Această lege permite organizarea de activități diplomatice, politice, culturale, sociale și artistice în cadrul acestei zile și difuzarea de materiale care promovează relațiile bilaterale româno-americane.

Autoritățile și misiunile diplomatice pot sprijini organizarea evenimentelor

Potrivit legii promulgate, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și misiunile diplomatice ale României în Statele Unite ale Americii și în alte state sau organizații internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite, NATO și UE, pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri din bugetele proprii pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a evenimentelor dedicate acestei zile.

Invitația către unitățile de învățământ, unitățile de cult și instituțiile culturale

Legea mai prevede că unitățile de învățământ, unitățile de cult, centrele comunitare și instituțiile culturale, precum și reprezentanțele diplomatice ale României sunt invitate să participe la acțiuni de promovare a „Zilei Prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii”. Astfel, aceste entități pot organiza activități speciale și pot contribui la consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

Decrete semnate de Președintele României

Pe lângă promulgarea legii pentru instituirea Zilei Prieteniei cu SUA, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat și alte decrete în data de 5 decembrie 2023. Aceste decrete vizează diverse aspecte, precum personalul Curții Constituționale, modificarea legii privind executarea pedepselor și măsurilor privative de libertate în procesul penal, precum și eliberarea din funcție a unor judecători și procurori prin pensionare.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: