Interdicție staționare cu motorul pornit

Interdicție staționare cu motorul pornit

author
2 minutes, 6 seconds Read

Interdicție staționare cu motorul pornit: campania „Oprește Motorul!” devine lege

Asociațiile Ecopolis și Părinți de Cireșari au anunțat că inițiativa lor, intitulată „Oprește Motorul!”, va deveni lege. Astfel, Codul Rutier va fi modificat pentru a interzice staționarea cu motorul pornit. Această schimbare vine ca urmare a unei campanii derulate în Capitală sub numele de „Aer curat la școlile din București”.

Campania „Oprește Motorul!”: un pas către responsabilizare civică și conștientizare

Campania „Oprește Motorul!” reprezintă un demers important în conștientizarea impactului pe care staționarea cu motorul pornit îl are asupra mediului înconjurător. Scopul acestei inițiative este să modeleze comportamentul șoferilor pe termen lung și să ofere un exemplu autorităților în privința importanței protejării mediului. Elena Lucaci, președintele Asociației Părinți de Cireșari, a declarat că astfel de campanii pot duce la schimbări pozitive în comportamentul social și pot avea un impact benefic asupra sănătății publice.

Monitorizarea calității aerului în București

În primăvara anului 2023, Ecopolis, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, a instalat senzori de monitorizare a calității aerului în 44 de puncte din oraș, dintre care 23 sunt amplasate la școlile vizate de acest proiect. Această inițiativă a avut drept scop sensibilizarea populației cu privire la poluarea din oraș și impactul acesteia asupra sănătății.

Implicarea școlilor în campanie

23 de instituții de învățământ din București și peste 700 de elevi au participat la activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Aer curat la școlile din București”. Copiii au devenit ambasadori ai campaniei „Oprește Motorul!” și au contribuit la creșterea gradului de conștientizare a problemei poluării.

Legea privind interzicerea staționării cu motorul pornit

Ca rezultat al campaniei de advocacy generată de proiectul „Aer curat la școlile din București” și campania „Oprește Motorul!”, s-a redactat o lege națională care va modifica Codul Rutier, interzicând staționarea cu motorul pornit. Proiectul de lege urmează să fie depus în Parlament în această iarnă.

Primăria Sectorului 6 susține campania

În urma discuțiilor cu organizațiile implicate în proiect, Primăria Sectorului 6 va elabora un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care se vor instala panouri informative la toate școlile din sector și se va oferi sprijin pentru promovarea modificării legislative privind interzicerea staționării cu motorul pornit.

Te-ar putea interesa si: