Secretele Istoriei: Trei povestiri halucinante din mitologia greacă

Secretele Istoriei: Trei povestiri halucinante din mitologia greacă

author
2 minutes, 21 seconds Read

Trei povestiri halucinante din mitologia greacă

În mitologia greacă, există o mulțime de povești ciudate și halucinante care ne dezvăluie lumea zeilor și a eroilor. De la zeițe născute din scoici, la femei răpite de Hades și povești despre soți de zei înșelați, mitologia greacă este plină de întâmplări surprinzătoare. Să aruncăm o privire asupra a trei povestiri care pot șoca pe oricine.

Erysichthon – omul care s-a mâncat pe sine

Erysichthon era un om incredibil de lacom și de bogat. Într-o zi, el a tăiat mai mulți copaci pentru a-și construi o clădire din lemn. Acest lucru i-a adus pedeapsa zeilor, care i-au dat un apetit atât de mare, încât a mâncat totul în cale. El a consumat întreaga sa provizie de mâncare, apoi a cumpărat tot ce putea găsi, până când și-a epuizat complet averea. Într-un final, Erysichthon a ajuns într-o stare de sărăcie atât de mare, încât și-a pierdut totul, inclusiv casa. Fără nicio altă opțiune, el s-a mâncat pe sine până la moarte.

Zeus și aventurile sale amoroase

Zeus, regele zeilor, era cunoscut pentru aventurile sale amoroase, fiind capabil să se îndrăgostească de oricine sau orice. Unul dintre cele mai ciudate mituri care implică Zeus este povestea lui Leda și a lebedei. Zeus a văzut-o pe Leda și s-a îndrăgostit de ea. Pentru a se apropia de ea, zeul s-a transformat într-o lebădă și a sedus-o. Detaliile acestui act de seducție rămân un mister și probabil că este mai bine să nu le știm. Din această întâlnire neobișnuită au rezultat mai mulți copii, printre care și Elena.

Pan și flautul făcut dintr-o femeie

Pan, jumătate capră – jumătate bărbat, este cunoscut pentru aspectul său urât și pentru dorința sa de a avea relații cu toate femeile pe care le întâlnea. Însă o nimfă pe nume Syrinx a refuzat avansurile lui Pan și a fugit de el. În timp ce o urmărea prin pădure, Syrinx s-a rugat zeilor să o transforme într-un stuf pentru a scăpa de el. Cu toate acestea, Pan era hotărât să o aibă, astfel că a luat o bucată din stuful creat din Syrinx și a folosit-o pentru a crea un flaut. Acest flaut a devenit cunoscut ca fiind „flautul lui Pan”.

Aceste povestiri halucinante din mitologia greacă ne arată că zeii și eroii antici aveau o latură ciudată și uneori șocantă. Mitologia greacă rămâne o sursă fascinantă de povești și învățăminte, dezvăluind aspecte surprinzătoare ale lumii antice.

Te-ar putea interesa si: