Gazeta Sporturilor (GSP) tipărită s-a închis la decizia Ringier

Gazeta Sporturilor (GSP) tipărită s-a închis la decizia Ringier

author
2 minutes, 11 seconds Read

Gazeta Sporturilor tipărită s-a închis la decizia Ringier

Joi, 2 noiembrie, Gazeta Sporturilor (GSP) a anunțat că ediția tipărită a publicației s-a închis la decizia companiei Ringier. Ultimul număr tipărit al ziarului a fost distribuit pe 1 noiembrie, iar publicul și redacția nu au fost anunțate în prealabil despre această decizie.

Decizii controversate în conducerea GSP

Decizia de închidere a ediției tipărite vine la scurt timp după plecarea lui Mihnea Vasiliu, fostul CEO al Ringier România, și îndepărtarea redactorului-șef Cătălin Țepelin. Aceste demisii au survenit după ce 95 de ziariști au denunțat implicarea comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Ringier justifică închiderea ediției tipărite

Potrivit unui email trimis de Ringier către angajați, decizia de a închide ediția tipărită a Gazetei Sporturilor este rezultatul declinului drastic al vânzărilor, care au scăzut cu 27% din 2018 până în prezent. De asemenea, compania a menționat și creșterea prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar ca motive ale închiderii. Conducerea Ringier a anunțat miercuri dimineață angajații de la depozitul de difuzare că Gazeta Sporturilor nu va mai apărea ca ziar, ci doar online.

GSP.ro – o nouă etapă digitală

Ringier a anunțat că, în continuare, se va concentra pe platforma digitală GSP.ro. Aceasta este deja cea mai influentă platformă media de sport din România, cu peste 65 de milioane de afișări, peste 20 de milioane de vizite și peste patru milioane de utilizatori unici pe lună. GSP.ro va oferi informații de maximă acuratețe și analize de profunzime dintr-o gamă largă de competiții sportive, precum Bundesliga, Cupa Angliei sau Liga Campionilor AFC.

Desființarea posturilor și restructurarea

Odată cu închiderea ediției tipărite a Gazetei Sporturilor, vor fi desființate și nouă posturi legate direct de producția și distribuția ziarului. Cătălin Tolontan, care era coordonator editorial pentru Gazeta Sporturilor și Libertatea, se va concentra exclusiv pe Libertatea începând cu 1 noiembrie. Echipa editorială a GSP.ro se va muta într-un nou spațiu de birouri la începutul lunii noiembrie, marcând debutul unei noi etape – cea digitală.

Această decizie a companiei Ringier reflectă tendința tot mai mare de migrare a cititorilor și a clienților de publicitate către platformele online. Gazeta Sporturilor, cu o existență neîntreruptă de aproape o sută de ani, se adaptează astfel noilor cerințe ale mediului media și își dorește să ofere un conținut de înalt profesionalism pe platforma digitală GSP.ro.

Te-ar putea interesa si: