Atenție călători! Cod portocaliu de furtună în Franța

Atenție călători! Cod portocaliu de furtună în Franța

author
1 minute, 50 seconds Read

Atenție călători! Cod portocaliu de furtună în Franța

Autoritățile române au emis o atenționare de călătorie pentru Franța, în contextul unui cod portocaliu de furtună care afectează mai multe regiuni din nordul țării. Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța cu privire la această situație.

Circulația trenurilor oprită

Metro France a anunțat un cod portocaliu de vânt, ploi abundente și inundații pentru 5 departamente din nordul Franței: Normandia, Bretania, Pays de Loire, Hauts de France și Centre Val de Loire. Codul este valabil începând de miercuri, 01 noiembrie 2023, de la orele 22:00 până la finalul zilei de joi, 02 noiembrie 2023.

În contextul acestui cod portocaliu, pentru garantarea siguranței pasagerilor, circulația mai multor trenuri va fi oprită în zilele de 01 și 02 noiembrie 2023 către regiunile menționate. Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor care se află în aceste zone să fie atenți și să se informeze în timp real cu privire la situația meteorologică.

Informații actualizate

Cetățenii români se pot informa cu privire la situația meteorologică accesând pagina de Internet www.meteofrance.com. De asemenea, pentru informații actualizate cu privire la circulația feroviară, aceștia pot consulta site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Asistență consulară disponibilă

În cazul în care cetățenii români se confruntă cu o situație dificilă sau de urgență, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziție următoarele numere de telefon:

– Ambasada României la Paris: +33147052966 și +33147052755

– Consulatul General al României la Paris: +33680713729

– Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164

– Consulatul General al României la Lyon: +33643627736

– Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: https://paris.mae.ro, https://lyon.mae.ro, https://marsilia.mae.ro și https://strasbourg.mae.ro pentru informații suplimentare. De asemenea, cetățenii români care călătoresc în străinătate pot folosi aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi utile.

Te-ar putea interesa si: