Audieri poliție Română susținători cauză palestiniană

Audieri poliție Română susținători cauză palestiniană

author
1 minute, 31 seconds Read

Audieri poliție Română susținători cauză palestiniană

Poliția Română a început să audieze susținătorii cauzei palestiniene, într-o acțiune care are caracter preventiv și se desfășoară punctual.

Chemarea la Poliție

În ultima perioadă, mai mulți cetățeni palestinieni cu domiciliul în România, precum și români cunoscuți drept susținători ai cauzei Palestinei în conflictul cu Israelul, au fost chemați la Poliție. Potrivit stiripesurse.ro, unii dintre aceștia au fost chiar vizitați de polițiști sau au primit telefoane din partea autorităților pentru a li se cere să „respecte legea”. Unul dintre cei audiați a declarat pentru Libertatea că întâlnirea nu a fost intimidantă, dar gestul în sine a fost.

Reacția Poliției Române

După ce declarațiile celor care au fost audiați cu privire la convingerile lor legate de conflictul dintre Israel și Palestina au fost făcute publice, Poliția Română a emis un comunicat în care a precizat că aceste acțiuni au caracter preventiv și se desfășoară punctual, pe baza unor semnalări sau sesizări. Scopul este de a preveni orice risc care ar putea pune în pericol ordinea publică.

Dreptul la liberă exprimare

Oficialii IGPR au subliniat că Poliția Română înțelege și susține drepturile și libertățile cetățenilor și nu îngrădește dreptul la liberă exprimare.

Miting în Piața Universității

În data de 21 octombrie, aproximativ o sută de persoane au participat la un miting organizat de Asociația Comunității Palestiniene din România în Piața Universității din București. Acesta a fost un protest împotriva conflictului din Fâșia Gaza.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: