Bani pentru decontarea navetei: Când se aplică?

Bani pentru decontarea navetei: Când se aplică?

author
1 minute, 16 seconds Read

Bani pentru decontarea navetei: Când se aplică?

Parlamentul a votat deja o lege prin care se stabilește că funcționarii publici pot primi bani pentru decontarea navetei în cazul în care au domiciliul într-o altă localitate decât cea în care lucrează. Autoritățile locale vor putea decide aplicarea acestei măsuri, iar proiectul de lege se află deja la promulgare.

Bani pentru decontarea navetei

Conform Codului administrativ, proiectul de lege prevede extinderea drepturilor funcționarilor publici, astfel încât aceștia să primească bani în cazul în care nu au asigurată o locuință de serviciu și au domiciliul în altă localitate decât cea în care își desfășoară activitatea. Autoritățile publice locale vor putea decide decontarea cheltuielilor de deplasare prin intermediul unui regulament propriu.

Această măsură se adaugă celorlalte drepturi salariale și conexe pe care le au funcționarii publici, conform Avocatnet.ro. Astfel, dacă un funcționar public a fost urmărit penal sau suspendat din funcție și își reia activitatea în funcția publică deținută anterior, i se vor achita drepturile salariale aferente perioadei de suspendare.

Ce beneficiază de bani pentru navetă

Conform Codului administrativ în vigoare, primarii și viceprimarii au deja dreptul la decontarea cheltuielilor de transport, în condițiile legii. Această măsură se aplică și anumitor funcționari precum prefecții și subprefecții. Astfel, din bugetul statului se suportă cheltuielile privind locuința de serviciu, cazarea și deplasarea dintre sediul instituției prefectului și localitatea în care își au domiciliul prefectul și subprefectul.

Te-ar putea interesa si: