Bărbatul reținut cu Sara Melinda: Descoperirile polițiștilor

Bărbatul reținut cu Sara Melinda: Descoperirile polițiștilor

author
2 minutes, 39 seconds Read

Bărbatul reținut cu Sara Melinda: Descoperirile polițiștilor

Informațiile recente din ancheta privind dispariția fetei de 13 ani din Sighetul Marmației, Sara Melinda, dezvăluie că bărbatul responsabil pentru reținerea ei a fost identificat și arestul său a fost dispus. Laurențiu Rus, în vârstă de 34 de ani, este acuzat de comiterea unui act sexual cu un minor.

Bărbatul care o ținea pe Sara Melinda

Laurențiu Rus, în vârstă de 34 de ani, a fost identificat ca fiind bărbatul care a ținut-o pe Sara Melinda în condiții inumane în locuința sa.

Măsura reținerii autorului pentru act sexual cu un minor

Bărbatul a fost reținut luni, iar măsura reținerii sale pentru act sexual cu un minor a fost dispusă. Marți, Laurențiu Rus va fi prezentat pentru propunere de arestare preventivă. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației coordonează această anchetă.

Reacția autorităților

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș au declarat că bărbatul a fost audiat la sediul poliției și că în baza probatoriului existent până în prezent, există elemente constitutive ale infracțiunii de act sexual cu un minor. Astfel, măsura reținerii pentru 24 de ore a fost dispusă.

Sara Melinda plasată la un centru

Sara Melinda a fost plasată la un centru aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș (DGASPC MM). Autoritățile au luat această decizie pentru a-i asigura protecția și îngrijirea necesară.

Pedepsele prevăzute de lege

În cazul în care acuzațiile aduse bărbatului vor fi confirmate, acesta va fi condamnat la închisoare, chiar dacă actul sexual ar fi fost consimțit. Legea protejează minorii și pedepsește cu înăsprirea pedepselor infracțiunile sexuale comise asupra lor.

Fata de 13 ani găsită după o săptămână

După o săptămână de căutări intense, fata de 13 ani din Sighetu Marmației a fost găsită. Familia acesteia oferea o recompensă în valoare de 10.000 de euro pentru cei care o găseau.

Descoperirea fetei

Politia Locala Sighetu Marmației a fost informată de un tânăr despre locația unde se afla fata. Acesta a indicat o locuință socială de pe strada Ioan Mihaly de Apșa din municipiul Sighetu Marmației. Polițiștii locali au ajuns la fața locului și au găsit-o pe Sara Melinda. Un echipaj medical a fost chemat pentru a-i acorda asistență medicală și a o transporta la spitalul din Sighetu Marmației pentru investigații suplimentare.

Condițiile deplorabile în care se afla fata

Florin Cioban, șeful Poliției Locale din Sighetu Marmației, a observat că în locuința bărbatului nu existau condiții adecvate de trai. Fata era într-o stare de frică și era găsită pe o saltea. Atunci când polițistul a încercat să comunice cu ea, aceasta a devenit agitată.

Aceste descoperiri și informații noi din anchetă vor fi utilizate pentru a stabili vinovăția bărbatului și a aduce justiție în acest caz grav.

Te-ar putea interesa si: