Un al patrulea român ținut ostatic de Hamas, anunță MAE

Un al patrulea român ținut ostatic de Hamas, anunță MAE

author
1 minute, 43 seconds Read

Un al patrulea român ținut ostatic de Hamas, anunță MAE

Ministerul român de Externe a confirmat astăzi existența unui al patrulea român ținut ostatic de Hamas în Fâșia Gaza. Persoana în cauză are dublă cetățenie, israeliană și română, și își are domiciliul în Statul Israel.

Al patrulea român, ținut ostatic de Hamas

MAE a venit cu precizări legate de situația românilor aflați în Fâșia Gaza și ținuți ostatici de Hamas. Potrivit declarațiilor oficiale, un al patrulea cetățean român, cu dublă cetățenie, israeliană și română, și domiciliul în Statul Israel, este ținut ostatic în Fâșia Gaza.

MAE confirmă situația ostaticilor

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene pentru a monitoriza situația românilor ținuți ostatici de Hamas. MAE a reiterat faptul că face toate demersurile necesare pentru a asigura eliberarea acestor cetățeni români.

Românii cer eliberarea ostaticilor

Un miting de susținere a avut loc joi după amiază pe Calea Victoriei, în zona Bibliotecii Centrale Universitare, unde peste o sută de persoane s-au adunat pentru a cere eliberarea israelienilor răpiți de organizația teroristă Hamas, dar și pentru a arăta solidaritate față de poporul israelian. Participanții la miting au fluturat steagurile Statului Israel și au afișat fotografii ale celor luați ostatici de Hamas, inclusiv a românului ținut ostatic de teroriști. Mesaje de susținere pentru familia acestuia au fost, de asemenea, afișate.

Hamas susține că a ascuns ostaticii în rețeaua sa de tuneluri subterane

Potrivit declarațiilor oficiale ale organizației teroriste Hamas, aceștia susțin că au ascuns ostaticii pe tot teritoriul Fâșiei Gaza, inclusiv în rețeaua lor de tuneluri subterane. Ultimul număr raportat oficial al ostaticilor este de 239.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: