Viața pacienților în pericol: Spitalele cer ajutor Guvernului

Viața pacienților în pericol: Spitalele cer ajutor Guvernului

author
1 minute, 57 seconds Read

Viața pacienților în pericol: Spitalele cer ajutor Guvernului

Spitalele din București se confruntă cu o criză profundă, în care viața pacienților este pusă în pericol. Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) avertizează asupra politicilor recente ale Guvernului Ciolacu, care au lăsat unitățile sanitare fără fonduri suficiente pentru medicamente, utilități și salarii necesare funcționării adecvate.

Viața pacienților e în pericol

ASSMB trage un semnal de alarmă cu privire la sistemul medical, care se află în pragul colapsului. Spitalele nu mai dispun de resurse financiare pentru a-și continua activitatea.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a transmis că măsurile legislative recente au dus la colapsul sistemului de sănătate. Fondurile spitalelor au fost tăiate drastic, punând astfel în pericol viața pacienților.

Cât de greu se descurcă spitalele

ASSMB aduce în atenție câteva exemple ale situațiilor dificile prin care trec spitalele din București. La Spitalul Clinic Colțea, programul de decontare a facturilor pentru citostaticele achiziționate a fost decalat, punând în pericol viața pacienților care depind de aceste tratamente vitale.

La Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Ostoarticular Foișor, finanțarea inconstantă a Programului Național de Ortopedie împiedică realizarea activității de implantologie a spitalului și creează presiuni din partea pacienților și a autorităților. Spitalul are nevoie de un stoc endoproteic permanent, în valoare de aproximativ 12 milioane de lei, pentru a-și putea desfășura activitatea fără întreruperi.

La Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, lipsa fondurilor pentru plata salariilor și a facturilor de utilități pune în pericol întreaga activitate a spitalului, afectând direct îngrijirea copiilor.

Apel către guvernanți

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București atrage atenția că situația financiară a spitalelor este incertă și pentru lunile viitoare din cauza Ordonanței Guvernului privind reducerea cheltuielilor statului.

ASSMB și managerii celor 19 spitale din Capitală administrate de Primăria Generală au adresat Guvernului un Memoriu comun prin care solicită derogare de la Ordonanță pentru unitățile sanitare.

Administrația cere Guvernului să acorde o atenție deosebită acestor aspecte și să găsească soluții urgente pentru a evita colapsul sistemului medical și a proteja viața și sănătatea cetățenilor.

Te-ar putea interesa si: