Decese suspecte la Spitalul Murgeni. Pacienții au mâncat la o mănăstire. Celulă de criză la Ministerul Sănătății.

Decese suspecte la Spitalul Murgeni. Pacienții au mâncat la o mănăstire. Celulă de criză la Ministerul Sănătății.

author
2 minutes, 37 seconds Read

Decese suspecte la Spitalul Murgeni. Pacienții au mâncat la o mănăstire. Celulă de criză la Ministerul Sănătății.

Alertă în județul Vaslui după mai multe decese suspecte la Spitalul Murgeni

Un număr de trei pacienți internați la Spitalul Murgeni din județul Vaslui și-au pierdut viața, iar alți pacienți acuză dureri digestive după ce au mâncat alimente gătite la Mănăstirea din Florești. Autoritățile au format o celulă de criză la Ministerul Sănătății pentru a investiga situația și a lua măsuri urgente.

Probele din alimente au fost preluate pentru analize

Ministerul Sănătății a informat că au fost preluate probe din alimentele consumate de către pacienți și au fost trimise la INSP – Centrul de Sănătate Publică din Iași pentru analize microbiologice. De asemenea, s-au preluat probe biologice și de aliment pentru analiza toxicologică la IML Iași. Transferul pacienților simptomatici s-a făcut la Spitalul din Bârlad, unde există asistență medicală de terapie intensivă.

Situația gravă de la Spitalul Murgeni

Alerta a fost declanșată după ce mai mulți pacienți internați la Spitalul Murgeni au prezentat simptome digestive, vărsături și diaree, după ce au consumat alimente furnizate de o mănăstire din apropiere. Până în momentul de față, s-au înregistrat trei decese, iar un pacient se află în stare gravă la Spitalul din Bârlad.

Intervenția salvatorilor și măsuri luate

Miercuri seara, salvatorii de la Ambulanța Vaslui au intervenit de patru ori la Spitalul de Psihiatrie Murgeni. Primul pacient a fost găsit în stop cardiorespirator și manevrele de resuscitare nu au avut succes. Alți doi pacienți au fost găsiți în stop cardiorespirator și au fost declarate decesele. O a patra solicitare este încă în desfășurare.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au anunțat că ISU a fost solicitat să asigure transportul a douăzeci de pacienți de la Spitalul Murgeni către Spitalul Municipal Bârlad.

Cauza tragediei

Potrivit primelor informații, cauza acestor decese și simptome digestive ar fi o gastroenterocolită, după ce pacienții au consumat alimente gătite la Mănăstirea din Florești. Mâncarea a fost adusă de pomană pacienților de la spital. Conducerea Spitalului Murgeni consideră că situația s-a produs în urma servirii mesei de prânz.

Situația Spitalului Murgeni

Spitalul Murgeni se află în subordinea primăriei din localitate și, conform Direcției de Sănătate Publică Vaslui, nu îndeplinește condițiile de autorizare sanitară conform legislației actuale pentru anumite secții. Autoritățile se află deja la fața locului pentru a stabili măsurile necesare.

Aceasta este situația de la Spitalul Murgeni în urma deceselor suspecte și simptomelor digestive apărute la pacienți după consumul alimentelor gătite la Mănăstirea din Florești. Autoritățile continuă să investigheze cauzele și să acționeze în consecință pentru a preveni alte tragedii.

Te-ar putea interesa si: