Beneficiarii români ai alocației de 400 de lei de sărbători de la Primărie

Beneficiarii români ai alocației de 400 de lei de sărbători de la Primărie

author
2 minutes, 21 seconds Read

Primăria din Cluj-Napoca oferă 400 de lei de sărbători clujenilor vulnerabili

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat un program prin care oferă un sprijin financiar în valoare de 400 de lei pentru clujenii aflați în impas, pentru a-și putea cumpăra cele necesare de sărbători. Acest program este primul de acest gen din țară și reprezintă o inițiativă de ajutorare a cetățenilor vulnerabili în prag de Crăciun și de Anul Nou.

Programul „Alimente” ajută clujenii cu venituri limitate

Programul intitulat simplu „Alimente” este coordonat de Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca și are ca scop sprijinirea rezidenților care se confruntă cu dificultăți financiare. Acesta constă într-un ajutor financiar în valoare de 400 de lei, acordat persoanelor cu venituri limitate.

Eligibilitate și condiții de accesare a programului

Pentru a putea beneficia de tichetele sociale oferite în cadrul acestui program, solicitanții trebuie să îndeplinească anumite condiții de eligibilitate. Astfel, persoanele cu domiciliul sau reședința în municipiul Cluj-Napoca pot accesa acest program dacă se încadrează în una dintre următoarele categorii:

– persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
– pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
– șomeri înregistrați (cu indemnizație și fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
– beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
– victimele traficului de persoane;
– victimele violenței domestice.

Peste 8000 de clujeni au solicitat cardurile sociale

Până în prezent, peste 8000 de clujeni au solicitat și au primit cardurile sociale în cadrul programului „Alimente”. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul acestora a scăzut ușor de la 9159 de tichete în 2022 la puțin peste 8000 în 2023. De asemenea, pentru alte 2248 de persoane, Primăria Cluj-Napoca a emis carduri noi.

Bugetul alocat pentru programul „Alimente” este de 4.000.000 de lei

Pentru derularea programului „Alimente”, Primăria Cluj-Napoca a alocat un buget în valoare de 4.000.000 de lei. Înscrierile în cadrul acestui program s-au încheiat pe data de 29 noiembrie, conform informațiilor furnizate de România TV.

Această inițiativă a Primăriei Cluj-Napoca vine în sprijinul persoanelor vulnerabile din municipiu, oferindu-le un sprijin financiar pentru a-și putea asigura cele necesare de sărbători. Prin intermediul programului „Alimente”, se urmărește reducerea impactului situației financiare precare asupra acestor categorii sociale și crearea unui mediu mai favorabil în perioada sărbătorilor de iarnă.

Te-ar putea interesa si: