Greva generală CFR: Data și durata protestului

Greva generală CFR: Data și durata protestului

author
1 minute, 31 seconds Read

Greva generală CFR: Data și durata protestului

Sindicaliștii din Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane (FNFMCV) au anunțat că va avea loc o grevă generală la CFR pe termen nelimitat. Această decizie vine ca urmare a faptului că revendicările formulate în cadrul grevei de avertisment din 15 septembrie nu au fost soluționate de conducerea CNCF CFR SA.

Care sunt revendicările sindicaliștilor din CFR

Principalele revendicări ale sindicaliștilor din CFR sunt legate de salarii corecte, deficitul de angajați și lipsa investițiilor în materialul rulant. Aceștia solicită îmbunătățirea condițiilor de muncă și semnarea unui Contract Colectiv de Muncă pentru perioada 2023-2024, conform prevederilor Legii dialogului social.

Data și durata grevei generale la CFR

Greva generală va începe la nivelul Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA în data de 27 noiembrie 2023 și va continua până la semnarea Contractului Colectiv de Muncă 2023-2024, conform prevederilor Legii dialogului social. Sindicaliștii au transmis o adresă către directorul general al CNCF CFR SA, Ion Simu-Alexandru, prin care își anunță hotărârea de a declanșa greva și solicită o întâlnire cu administrația pentru a stabili treimea de activitate care va fi asigurată pe durata protestului.

Istoricul grevelor la CFR

Pe 15 septembrie, FNFMCV și Alianța Sindicală a Federațiilor Drum de Fier – Elcatel au organizat o grevă de avertisment de două ore la calea ferată. Aceasta a fost urmată de decizia de a declanșa o grevă generală, pe termen nelimitat, în cazul în care revendicările nu vor fi soluționate. În trecut, ultima oprire a lucrului la calea ferată a avut loc în decembrie 2021, la scurt timp după ce Sorin Grindeanu a preluat postul de ministru al Transporturilor. Astfel, aceasta ar fi a treia grevă cu care se confruntă Grindeanu.

Te-ar putea interesa si: