Circulație iarna în România! Prognoza meteo ANM pentru weekend. Ninsori în alte zone

Circulație iarna în România! Prognoza meteo ANM pentru weekend. Ninsori în alte zone

author
3 minutes, 21 seconds Read

Circulație iarna în România! Prognoza meteo ANM pentru weekend. Ninsori în alte zone

Prognoza meteo ANM arată că episodul de iarnă care a cuprins o mare parte din România și chiar Bucureștiul va mai ține câteva zile. În prezent, vineri, se circulă pe mai multe drumuri din țară în condiții de iarnă.

Se circulă în condiții de iarnă vineri dimineața

Potrivit autorităților, ceața scade vizibilitatea în trafic sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri, pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Maramureș și Prahova.

De asemenea, carosabilul este alunecos din cauza poleiului care se formează pe alocuri în județele: Harghita – DN 15 între Toplița și Borsec și DN 13B între Praid și Gheorgheni, Maramureș – DN 18 între Borșa și Cârlibaba și Vrancea – DN 2M între Andreiașu de Jos și Broșteni.

La nivelul țării, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitații mixte pe alocuri, însă acestea au scăzut în intensitate față de ultimele 24 ore.

Prognoza meteo ANM până în weekend. Unde va mai ninge azi

Potrivit meteorologilor, vineri, 8 decembrie 2033, se vor înregistra temperaturi mult mai scăzute decât cele din ziua precedentă din cauza ciclonului care a cuprins România.

Prognoza meteo ANM arată că cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în Moldova, Muntenia, la munte, mixte, local în Transilvania, Maramureș, zona continentală a Dobrogei, zona deluroasă a Banatului și a Crișanei și mai ales ploi și lapoviță în rest. Pe alocuri se va depune polei. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de -2…0 grade. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze de până la 40-50 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață, transmit meteorologii ANM.

Vremea pentru sâmbătă, 9 decembrie

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestei date. Cerul va fi variabil la munte, dar va prezenta înnorări în zonele mai joase de relief, unde, mai ales dimineața și noaptea, local, se va semnala ceață, iar izolat vor fi precipitații slabe mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Dobrogea, în special pe litoral, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade.

În capitală vremea va fi în general închisă și trecător vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Duminică începe să se încălzească

Duminică, 10 decembrie, vremea se va încălzi ușor față de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații mixte în vestul, nordul și centrul țării și temporar noros în rest, unde doar izolat vor fi mai ales ploi. La munte vor predomina ninsorile și lapovița. Vor fi condiții de producere a poleiului. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade, mai ridicate pe litoral, spre 5…6 grade. Mai ales dimineața și noaptea, local, se va semnala ceață.

Și în București vremea se va încălzi ușor. Cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei și din nou noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

Te-ar putea interesa si: