Legea fugarilor, adoptată în Comisia juridică a Camerei Deputaților - Informații despre adoptarea legii fugarilor în Comisia juridică a Camerei Deputaților

Legea fugarilor, adoptată în Comisia juridică a Camerei Deputaților – Informații despre adoptarea legii fugarilor în Comisia juridică a Camerei Deputaților

author
1 minute, 18 seconds Read

Legea fugarilor, adoptată în Comisia juridică a Camerei Deputaților

Legea fugarilor, care vizează înăsprirea pedepselor pentru sustragerea de la executarea unor pedepse privative de libertate, a fost adoptată în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Potrivit acesteia, sustragerea de la executarea pedepselor este asimilată evadării.

Scopul legii – înăsprirea pedepselor

Scopul legii este de a intensifica pedepsele pentru cei care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Liderul grupului parlamentar al deputaților PNL, Gabriel Andronache, a afirmat că liberalii vor susține acest proiect de lege.

Modificările aduse de lege

Proiectul de lege, inițiat de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, prevede că sustragerea de la executarea unei pedepse privative de libertate este considerată evadare dacă persoana condamnată nu se prezintă la organul de poliție în termen de 7 zile de la data la care hotărârea de executare a rămas definitivă.

De asemenea, legea propune că pedeapsa pentru infracțiunea de evadare va fi adăugată la pedeapsa rămasă neexecutată la data evadării.

Etapele adoptării legii

Proiectul de lege a fost deja adoptat de Senat și va intra în curând la votul plenului Camerei Deputaților. Acest lucru este menționat într-un articol publicat de G4media.

Această lege are scopul de a descuraja sustragerea de la executarea pedepselor privative de libertate, asigurând că cei condamnați își ispășesc pedepsele conform hotărârilor judecătorești definitive. Prin intensificarea pedepselor, se urmărește consolidarea statului de drept și asigurarea siguranței societății.

Te-ar putea interesa si: