Prognoza meteo ANM pentru sfârșitul săptămânii: Durata ninsorilor și vremea extremă

Prognoza meteo ANM pentru sfârșitul săptămânii: Durata ninsorilor și vremea extremă

author
2 minutes, 6 seconds Read

Prognoza meteo ANM pentru sfârșitul săptămânii: Durata ninsorilor și vremea extremă

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o prognoză pentru sfârșitul săptămânii, care prezintă informații despre durata ninsorilor și vremea extremă care se va înregistra în anumite regiuni ale țării.

Ninsorile sunt doar un episod trecător

Conform meteorologului Alina Șerban de la ANM, ninsorile care au acoperit deja unele zone ale țării nu vor dura mult timp și vor fi doar un episod trecător. Se preconizează că vremea se va îmbunătăți în perioada următoare.

Temperaturi extrem de scăzute în următoarele trei zile

Cu toate acestea, meteorologii avertizează că până când vremea se va încălzi, vor urma trei zile de temperaturi extrem de scăzute. Astfel, până duminică, nu este de așteptat să vedem razele soarelui ieșind din nori.

Precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță

Potrivit specialistului Elena Șerban de la ANM, în următoarele zile vor cădea precipitații sub formă de ninsoare în unele regiuni. De asemenea, există posibilitatea apariției lapoviței și ploii slabe. În zonele unde se vor semnala averse și temperaturi sub zero grade Celsius, există riscul apariției depunerilor de polei.

Temperaturi scăzute în estul țării

În partea estică a teritoriului, temperaturile vor fi ușor sub limita înghețului. În Moldova și în estul Munteniei, se estimează că vor fi temperaturi de -2, -3 grade Celsius. De asemenea, în aceste regiuni vor cădea precipitații sub formă de ninsoare.

Temperaturi mai mari în vestul țării

În vestul țării, temperaturile vor fi mai mari de 0 grade Celsius, însă se vor situa cu 3, 4 grade sub media specifică perioadei. Vremea va fi în general frumoasă, dar cu valori termice sub normalul perioadei.

Încălzirea vremii începând de duminică

Duminică, vremea se va încălzi ușor în toată țara. În perioada următoare, între 11 și 16 decembrie, se preconizează o încălzire treptată. În regiunea estică a teritoriului vor cădea precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce în restul țării va ploua, pe fondul temperaturilor ridicate. Pe durata nopților, ploile aproape că vor dispărea.

Aceasta este prognoza meteo pentru sfârșitul săptămânii emisă de ANM. Este important ca cetățenii să fie pregătiți pentru temperaturi scăzute și precipitații și să ia măsuri de precauție corespunzătoare.

Te-ar putea interesa si: