Cele mai periculoase străzi din București
România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește numărul de accidente rutiere și mortalitatea acestora. Potrivit datelor oferite de Brigada Rutieră, există anumite străzi din București care sunt considerate extrem de periculoase. Claudiu Costea, comisar de poliție din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliției Capitalei, a dezvăluit care sunt aceste artere cu risc rutier ridicat.
Mortalitatea din accidente rutiere în România
România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea din accidente rutiere. Potrivit datelor statistice, în România, 86 de persoane decedate la 1 milion de locuitori, în timp ce media europeană este de 46 de persoane decedate la milionul de locuitori. Cu toate acestea, în ultimii ani, s-au înregistrat progrese în domeniul siguranței rutiere.
Obiectivele pentru reducerea accidentelor rutiere
Pentru a menține trendul descendent al numărului de accidente rutiere, România și-a propus să reducă mortalitatea și vătămările corporale grave cu 50% până la sfârșitul decadei 2021-2030. Până în prezent, în primele 9 luni ale anului 2023, s-a înregistrat o scădere cu 4% a numărului de accidente grave, o scădere cu 8% a numărului de persoane decedate și o scădere cu 3% a numărului de persoane rănite grav.
Străzile cu cele mai multe accidente rutiere
Potrivit lui Claudiu Costea, cele mai periculoase străzi din București sunt Șoseaua Olteniței, Splaiul Unirii și Mihai Bravu. În anul 2023, pe Șoseaua Olteniței s-au înregistrat 10 accidente, pe Splaiul Unirii 9 accidente și pe Mihai Bravu 5 accidente. Alte străzi cu un număr ridicat de accidente sunt Nicolae Grigorescu cu 6 accidente și I.C. Brătianu cu 7 accidente. În anul 2022, au fost înregistrate 9 accidente pe Șoseaua Pantelimon, 10 accidente pe Mihai Bravu, 8 accidente pe Bulevardul Ghencea și 7 accidente pe Theodor Pallady.
Factorii responsabili de accidentele rutiere
Potrivit comisarului de poliție Claudiu Costea, majoritatea acestor accidente au fost cauzate de nerespectarea regulilor de circulație și de viteză. Străzile cu mai multe benzi oferă o tentație mai mare de a călca pedala de accelerație, iar atunci când se adaugă și încălcarea altor reguli, cum ar fi traversarea neregulamentară sau neacordarea de prioritate, riscul de producere a unui accident crește semnificativ. Este esențial ca șoferii să conștientizeze pericolele existente și să circule într-un mod responsabil.
Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.