Există îngeri și arhangheli reali în cărțile sfinte?

Există îngeri și arhangheli reali în cărțile sfinte?

author
2 minutes, 9 seconds Read

Există îngeri și arhangheli reali în cărțile sfinte?

Potrivit unui articol recent, există o întrebare care persistă în privința existenței îngerilor și arhanghelilor. Aceste ființe spirituale apar în cărțile sfinte și miturile fondatoare ale civilizațiilor, dar sunt ele reale? Acest articol explorează această întrebare și oferă unele răspunsuri.

Îngerii și spiritele ca forțe creatoare

De-a lungul istoriei, omenirea a crezut că tot ceea ce există pe Pământ are un corespondent spiritual. Îngerii și spiritele sunt percepute ca adevăratele forțe creatoare ale Universului. Angelologul medieval Dyonisiυs Areopagita a clasificat îngerii în 9 categorii, în funcție de apropierea lor de Dumnezeu. Aceste categorii includ Serafimii, Heruvimii, Tronurile, Dominațiile, Virtuțile, Puterile, Principiile, Arhanghelii și Îngerii.

Îngerii păzitori și destinul nostru

Se crede că fiecare om are cel puțin un înger păzitor, care este responsabil de destinul său. Unii oameni pot avea chiar mai mulți îngeri păzitori. Aceste ființe spirituale recunosc complexitatea destinului nostru și ne ajută să ne îndeplinim misiunea divină în viață.

Rolul îngerilor în viața noastră

Îngerii ne stimulează imaginația și ne ajută să trecem prin încercările vieții. Uneori, apar în vise sau în alte forme pentru a ne ghida și a ne oferi ajutorul direct. Cu toate acestea, în aceste vremuri moderne, câți dintre noi acordăm atenție vocii interioare a îngerilor păzitori și o luăm în serios?

Arhanghelii ca protectori ai națiunilor

În vremurile preistorice, fiecare națiune și oraș-stat avea propriile sale spirite protectoare. Printre aceste spirite, arhanghelii erau cunoscuți ca protectorii națiunilor. Vechiul calendar babilonian arată că existau 7 arhangheli care se alternau în stăpânirea popoarelor în funcție de perioada de timp. Acești arhangheli au condus o perioadă de timp și au influențat atmosfera spirituală a pământului.

Influența îngerilor asupra culturii și valorilor

Îngerii au o influență reală asupra vieții noastre și a vremurilor pe care le trăim. Ei acționează prin conștiința colectivă și pot influența paradigme culturale și sisteme de valori. Aceasta explică modul în care babilonienii au putut să prevadă cu precizie valurile culturale ale viitorului.

În concluzie, existența îngerilor și arhanghelilor este un subiect de dezbatere. Cu toate acestea, mulți oameni cred în aceste ființe spirituale și recunosc influența lor asupra vieții noastre și a societății. Indiferent dacă sunt reali sau nu, îngerii ne pot oferi ghidaj și sprijin în viață.

Te-ar putea interesa si: