Cum se beneficiază românii de programul Rabla pentru a obține câștiguri rapide

Cum se beneficiază românii de programul Rabla pentru a obține câștiguri rapide

author
2 minutes, 36 seconds Read

Cum se beneficiază românii de programul Rabla pentru a obține câștiguri rapide

Românii profită din plin de programul Rabla pentru a obține câștiguri rapide, mai ales acum că a început o nouă sesiune de înscrieri. Guvernul pune la dispoziție 1.500 de tichete, iar mulți români nu ezită să se înscrie pentru a beneficia de această oportunitate.

Oportunități pe piața mașinilor electrice

Pe siteurile de specialitate, sunt disponibile zeci de autoturisme electrice la vânzare. Aceasta se datorează faptului că mulți români profită de programele guvernamentale, precum Rabla, pentru a primi vouchere în valoare de 10.000 de euro. Astfel, aceștia își cumpără o mașină nouă, pe care o vând ulterior după câteva luni cu un profit semnificativ.

Practic, românii iau banii de la stat fără să clipească, își achiziționează un vehicul prietenos cu mediul și, ulterior, îl vând cu un preț mai mare. Potrivit Știrilor Pro TV, această strategie se dovedește a fi una eficientă pentru cei care vor să facă bani rapid.

Piața mașinilor second-hand în creștere

Odată cu criza de semi-conductori și de cauciucuri, vehiculele noi au devenit mai greu de livrat, ceea ce a dus la o creștere a cererii pentru mașinile second-hand. Această situație a atras atenția multor români, care au început să-și vândă mașinile acum, observând că acestea se devalorizează mai lent decât în alți ani.

De exemplu, o mașină cu anul de fabricație 2017, dotată cu un motor de 2.0 litri, pe benzină, transmisie manuală și 150 de cai putere, costa 23.500 de euro la momentul achiziționării. Dacă proprietarul ar vinde-o acum, cu 85.000 de kilometri parcurși, ar putea obține aproximativ 15.600 de euro, conform siteurilor de specialitate. Astfel, după 6 ani, mașina ar înregistra o pierdere de 7.900 de euro, adică aproximativ 0,46 de lei pentru fiecare kilometru parcurs.

În cazul mașinilor mai scumpe, devalorizarea este mult mai mare. De exemplu, în 2019, o mașină costa 68.700 de euro. Dacă proprietarul ar dori să o vândă acum, după ce a rulat 78.000 de kilometri, ar putea obține aproximativ 35.000 de euro. Aceasta înseamnă o pierdere de 33.700 de euro, adică peste 2 lei pentru fiecare kilometru parcurs.

Autoturismele de pe străzile României au în medie peste 14 ani

Conform datelor Poliției Române, autoturismele care circulă pe străzile noastre au în medie peste 14 ani vechime. Astfel, la fiecare autoturism nou înmatriculat, sunt înscrise aproximativ trei mașini second-hand. Acest lucru arată că piața mașinilor la mâna a doua are o importanță semnificativă în România.

Programul Rabla reprezintă o oportunitate pentru români de a beneficia de subvenții guvernamentale și de a face bani rapid prin vânzarea ulterioară a mașinilor achiziționate. În contextul actual, în care vehiculele noi sunt mai greu de obținut, piața mașinilor second-hand este în creștere, iar mulți români profită de acest trend pentru a-și îmbunătăți situația financiară.

Te-ar putea interesa si: