Caricaturile soților Ceaușescu au fost furate din mina Petrila. Recompensă oferită.

Caricaturile soților Ceaușescu au fost furate din mina Petrila. Recompensă oferită.

author
1 minute, 27 seconds Read

Caricaturile soților Ceaușescu au fost furate din mina Petrila. Recompensă oferită.

Alertă în Valea Jiului, după ce caricaturile soților Ceaușescu au fost furate din mina Petrila. Autorul operei oferă o recompensă generoasă pentru informații care pot duce la prinderea hoților. Panoul reprezenta o sursă de venit pentru zonă și era o mândrie locală.

S-au furat caricaturile soților Ceaușescu din mina Petrila

Alerta a fost dată chiar de autorul operei, care reprezintă o caricatură a soților Ceaușescu în costum de baie. Panoul avea inscripționat mesajul „Nu-i cărbune ca huila, nici Snagovu’ ca Petrila”. Autorul oferă o recompensă de 1000 de euro pentru informații despre furt.

Poliția îi caută pe hoți

Poliția a deschis o anchetă pentru furt și încearcă să dea de urma celor care au sustras panoul cu caricatura soților Ceaușescu de la mina Petrila. Dosarul de cercetare penală a fost întocmit și se fac cercetări în acest sens.

Caricatura reprezenta o sursă de venit pentru Valea Jiului și o sursă de mândrie

Caricatura soților Ceaușescu era o operă de artă importantă pentru Valea Jiului, aducând venituri și încântare localnicilor. Autorul operei a apelat la public pentru a recupera panoul, subliniind importanța acesteia pentru economia și viitorul zonei.

Mina Petrila și patrimoniul industrial local

După închiderea minei Petrila, artiștii și localnicii au transformat zona într-un spațiu cultural. Consiliul Județean Hunedoara s-a implicat și a cumpărat terenul, dorind să pună în valoare patrimoniul industrial local prin crearea unei exploatații culturale. În plus, turiștii pot vizita Muzeul Salvatorului Minier din zonă.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: