Exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23 cu trupe și trageri reale, în România. Participarea lui Ciucă și Ciolacu | FOTO

Exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23 cu trupe și trageri reale, în România. Participarea lui Ciucă și Ciolacu | FOTO

author
2 minutes, 16 seconds Read

Exercițiul tactic PATRIOT SPARK 23 cu trupe și trageri reale, în România. Participarea lui Ciucă și Ciolacu | FOTO

Miercuri a avut loc Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiul tactic cu trupe şi trageri reale PATRIOT SPARK 23 în poligonul de trageri sol-aer de la Capu Midia, judeţul Constanţa. La acest eveniment au participat, printre alții, premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Angel Tîlvăr, şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu și ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec.

Sistemul PATRIOT va oferi României un statut de lider în apărarea aeriană și antirachetă din alianța NATO

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la București, sistemul PATRIOT va oferi României nu doar cel mai avansat sistem de apărare aeriană din lume, ci și statutul de lider în apărarea aeriană și antirachetă din alianța NATO. Exercițiul demonstrează capacitatea sistemului sol-aer PATRIOT de a identifica, urmări și neutraliza ținte aeriene.

Nicolae Ciucă anunță că spațiul aerian al României este mai sigur

Președintele Senatului Nicolae Ciucă a transmis că spațiul aerian al României este acum mai sigur datorită echipamentelor din înzestrarea Armatei și garanțiilor de securitate oferite de apartenența la cea mai puternică alianță politico-militară din lume și de Parteneriatul Strategic cu aliații americani. El a subliniat importanța operaționalizării sistemelor de rachete Patriot în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, postează un video de la exerciții

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a postat pe pagina sa de Facebook un video de la exercițiile care au avut loc la poligonul Capu Midia. Acesta a scris că aceasta este prima tragere cu sistemul de rachete sol-aer PATRIOT aflat în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Ambasadorul SUA la București subliniază importanța parteneriatului strategic

Ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, a subliniat importanța parteneriatului strategic bilateral și relației puternice de securitate dintre cele două țări. Ea a felicitat România pentru investițiile continue în apărarea suveranității sale teritoriale și întărirea Alianței NATO. Ambasadorul a menționat că exercițiul reprezintă investiția continuă a României în securitate și apărare în regiunea Mării Negre.

Exercițiul PATRIOT SPARK 23 este un exemplu al viziunii comune de pace și stabilitate, iar Guvernul Statelor Unite este aici pentru a sprijini și colabora cu România. România oferă o apărare puternică și vigilentă a flancului estic al NATO într-o perioadă în care actorii maligni utilizează rachete pentru a teroriza și ataca națiuni pașnice.

Te-ar putea interesa si: