Limită de viteză redusă la 90 km/h pentru șoferii români

Limită de viteză redusă la 90 km/h pentru șoferii români

author
1 minute, 48 seconds Read

Limită de viteză redusă la 90 km/h pentru șoferii români

Bruxellesul pregătește o directivă prin care se propune ca șoferii români să nu mai poată conduce cu o viteză mai mare de 90 km/h, inclusiv în timpul nopții. Această măsură afectează în special tinerii și șoferii începători. Comisia Europeană intenționează să revizuiască regulile privind permisele de conducere, iar primele reguli noi au fost deja publicate și au generat reacții diverse.

Ce alte măsuri sunt prevăzute pentru șoferii români

În cadrul directivei Comisiei Europene se prevede și înființarea unei baze de date care va facilita schimbul de informații între statele membre ale UE. Astfel, permisele de conducere vor putea fi retrase oriunde în Uniune, indiferent de țara în care este înmatriculat vehiculul.

De asemenea, se dorește standardizarea nivelului de alcool și droguri în sânul Uniunii Europene, alături de amenzile și sistemul de puncte. În prezent, nu toate statele membre au aceeași legislație în acest domeniu.

În viitor, Uniunea Europeană intenționează să impună limite de viteză diferite în funcție de grupele de vârstă. Astfel, șoferii tineri vor fi restricționați la o viteză maximă de 90 km/h, chiar și pe autostradă. De asemenea, se ia în calcul și introducerea unei interdicții de conducere pe timp de noapte pentru șoferii noi.

După perioada de probă, toți șoferii începători vor trebui să susțină din nou examenul de conducere, conform informațiilor furnizate de Antena 3.

Noi permise de conducere pentru mașinile grele

Uniunea Europeană are în vedere introducerea unui nou permis de conducere de clasa B+. Limita de greutate pentru permisul de conducere obișnuit de clasa B va fi drastic redusă, de la 3.500 la 1.800 de kilograme.

Astfel, oricine dorește să conducă vehicule mai grele va avea nevoie în viitor de un permis de conducere B+, fiind necesar să aibă minim 21 de ani. Această măsură urmărește creșterea siguranței rutiere și adaptarea la noile nevoi ale circulației în Uniunea Europeană.

Articolul a fost scris în conformitate cu regulile de optimizare SEO ale Rank Math.

Te-ar putea interesa si: