Lovitură pentru Justiție: Cătălin Cherecheș, cercetat în libertate

Lovitură pentru Justiție: Cătălin Cherecheș, cercetat în libertate

author
2 minutes, 10 seconds Read

Lovitură pentru Justiție: Cătălin Cherecheș, cercetat în libertate

Justiția din România a suferit o lovitură dură în cazul fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Potrivit unui magistrat german care se ocupă de acest caz, există posibilitatea ca Cherecheș să fie cercetat în libertate.

Cătălin Cherecheș poate fi eliberat cercetat în libertate

Procurorul care anchetează cazul lui Cătălin Cherecheș a dezvăluit că acesta a opus rezistență în momentul reținerii, iar forțele de ordine au fost nevoite să-l imobilizeze. În timpul intervenției, fostul primar a suferit o lovitură la față. Cu toate acestea, el a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale și ulterior a fost predat autorităților pentru finalizarea procedurilor juridice.

Procurorul a mai adăugat că transferul lui Cătălin Cherecheș în România poate dura până la șase săptămâni, timp în care acesta ar putea fi cercetat în libertate. Există posibilitatea ca el să nu fie trimis în România și să se bucure de libertate. Procurorul nu are informații despre faptul că Cherecheș ar fi încercat să lovească polițiștii, însă confirmă că acesta s-a opus încătușării.

Extrădarea fostului primar, destul de complicată

Cu toate acestea, procedura de transfer a lui Cătălin Cherecheș în România este destul de complicată. Fostul primar a respins extrădarea prin procedura simplificată, ceea ce ar fi durat doar zece zile. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, estimează că transferul în România ar putea dura între 30 și 45 de zile, în funcție de instanța de judecată.

Magistratul german a subliniat că procedura de transfer nu este una simplă și că următorul pas în anchetă va fi făcut de tribunalul din Munchen. Instanța va decide dacă dosarul lui Cătălin Cherecheș este corect întocmit pentru extrădare și apoi va analiza actele în următoarele șase săptămâni pentru a decide dacă acesta va fi trimis în România sau eliberat.

Cătălin Cherecheș, prins în Augsburg pe 28 noiembrie

După ce a părăsit România prin Vama Petea, Cătălin Cherecheș s-a oprit în Budapesta, unde a fost localizat de autoritățile ungare pe 25 noiembrie. El a planificat pașii următori la terasa unui hotel din Piața Centrală din Budapesta. Apoi, el a luat un taxi și s-a deplasat în Germania. Polițiștii l-au identificat pe Cherecheș în Munchen pe 26 noiembrie și l-au capturat în Augsburg pe 28 noiembrie, în jurul orei 18:00.

Te-ar putea interesa si: