Alegeri Primăria Capitalei: Proiecții pentru rezultatele votului din duminica viitoare

Alegeri Primăria Capitalei: Proiecții pentru rezultatele votului din duminica viitoare

author
2 minutes, 37 seconds Read

Alegeri Primăria Capitalei: Proiecții pentru rezultatele votului din duminica viitoare

Un sondaj CURS efectuat în perioada 19-27 octombrie arată intenția de vot pentru partidele politice în București, în cazul în care ar avea loc alegeri locale duminica viitoare. Potrivit sondajului, pentru a forma o majoritate în Primăria Generală ar fi nevoie de o coaliție formată din minimum trei partide.

Rezultatele sondajului

În răspuns la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, cu ce partid ați vota?”, bucureștenii au exprimat următoarele opțiuni:

– Partidul Social Democrat (PSD) – 31%

– Uniunea Salvați România (USR) – 17%

– Partidul Național Liberal (PNL) – 17%

– Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR) – 14%

– SOS România (Partidul Dianei Șoșoacă) – 6%

– Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) – 5%

– Partidul Mișcarea Populară (PMP) – 5%

– Altul – 5%

Popularitatea primarilor de sectoare

Sondajul arată că primarii de sectoare se bucură de o popularitate semnificativ mai mare decât Primarul General. Conform sondajului, 73% dintre cei intervievați apreciază activitatea primarilor de sectoare, în timp ce doar 40% sunt mulțumiți de activitatea Primarului General, Nicușor Dan. Problema traficului ocupă primul loc în lista problemelor care îi afectează pe bucureșteni.

Percepția asupra direcției în care se îndreaptă România și Bucureștiul

În ceea ce privește percepția asupra direcției în care se îndreaptă România, 66% dintre respondenți consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită, în timp ce 27% cred că merg într-o direcție bună. Restul de 7% nu au avut un răspuns clar.

În ceea ce privește Bucureștiul, 58% dintre respondenți consideră că lucrurile merg într-o direcție greșită, în timp ce 36% cred că merg într-o direcție bună. Restul de 6% nu au avut un răspuns clar.

Opinia asupra activității Primarului General și a primarilor de sectoare

În ceea ce privește activitatea Primarului General Nicușor Dan, 40% dintre respondenți au apreciat-o ca fiind bună sau foarte bună, în timp ce 56% au considerat-o proastă sau foarte proastă. Restul de 4% nu au avut un răspuns clar.

În schimb, activitatea primarilor de sectoare a fost apreciată pozitiv de către 73% dintre respondenți, în timp ce 24% au considerat-o proastă sau foarte proastă. Restul de 3% nu au avut un răspuns clar.

Principalele probleme ale Bucureștiului

În opinia bucureștenilor, principalele probleme ale orașului sunt următoarele:

– Traficul și aglomerația – 17%

– Nivelul de trai – 15%

– Curățenia și salubritatea – 9%

– Spitalele, sănătatea și medicamentele – 8%

– Apa caldă și termoficarea – 8%

Detalii despre sondaj

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1007 respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste, din Municipiul București. Acesta a fost efectuat față în față, la domiciliul respondenților, în perioada 19-27 octombrie. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3.1%, la un nivel de încredere de 95%. Eșantionul a fost validat pe baza ultimelor date INS și datele au fost ponderate în funcție de vârsta electoratului bucureștean.

Te-ar putea interesa si: