Regulă nouă la RAR: Începând cu 15 noiembrie

Regulă nouă la RAR: Începând cu 15 noiembrie

author
2 minutes, 4 seconds Read

Regulă nouă la RAR: Începând cu 15 noiembrie

De miercuri, 15 noiembrie, va exista o regulă nouă la RAR. Se introduce programare obligatorie.

Documentele se vor obține doar pe baza unei programări

Regula nouă la RAR presupune că documentele, cum ar fi cărțile de Identitate a vehiculului și redobândirea talonului suspendat, se vor putea obține doar pe baza unei programări prealabile. Această informație a fost confirmată de către Registrul Auto Român (RAR).

Informații oficiale de la RAR

Potrivit unui comunicat de presă al RAR, începând cu data de 15 noiembrie 2023, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reținut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatului și înlocuirea Cărții de identitate vor necesita programare prealabilă. Astfel, nu mai este posibil să te prezinți la reprezentanțele RAR fără a face o programare în prealabil. Pentru a face o programare poți accesa site-ul www.rarom.ro, secțiunea Programări, sau poți suna la numărul de call-center 021/9672 și să obții un număr de programare. RAR a anunțat că va suplimenta numărul de locuri disponibile pentru a reduce timpul de așteptare.

Noul sistem de programări la RAR

Introducerea sistemului de programări are scopul de a reduce timpii de așteptare de la intrarea în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de către inginerii de pe linie. Astfel, se dorește o eficientizare a procesului și o gestionare mai bună a fluxului de clienți.

Schimbări în formula de calcul la RCS

De la începutul acestui an, asigurările RCA au înregistrat o creștere semnificativă a prețurilor. Acum, prețurile RCA se calculează în funcție de mașină și vârsta șoferului, aceste criterii fiind decisive pentru stabilirea costului unei asigurări.

Prețuri maxime stabilite de ASF

Explozia prețurilor asigurărilor RCA a determinat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să stabilească prețuri maxime. Această decizie a fost luată după falimentul Euroins, care era liderul pieței în domeniul asigurărilor. Astfel, s-a stabilit un nivel maxim, egal cu maximul practicat de fiecare societate în parte pe data de 28 februarie.

Cresc prețurile asigurărilor RCA

Potrivit unei analize realizate de Consiliul Concurenței, prețurile asigurărilor RCA ar putea crește începând cu anul viitor. Documentul arată că acestă scumpire ar putea fi o consecință a dezechilibrului dintre cerere și ofertă de pe piața asigurărilor.

Te-ar putea interesa si: