2 români, luați ostatici de Hamas. Comunicat MAE

2 români, luați ostatici de Hamas. Comunicat MAE

author
2 minutes, 1 second Read

Doi români luați ostatici de Hamas în Fâșia Gaza, anunță MAE

Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat prin care informează că încă doi români se află în captivitatea grupării Hamas în Fâșia Gaza. Cei doi ostatici au dublă cetățenie, română și israeliană, și se adaugă celorlalți patru cetățeni români care sunt deja ținuți ostatici în urma conflictului din Israel.

MAE confirmă capturarea a încă doi cetățeni români cu dublă cetățenie

Potrivit MAE, după verificările efectuate de autoritățile române pe baza informațiilor primite de la autoritățile israeliene, s-a constatat că încă doi cetățeni cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel, sunt ținuți ostatici de Hamas în Fâșia Gaza. Astfel, numărul total al cetățenilor români capturați de gruparea teroristă a ajuns la șase.

MAE solicită eliberarea tuturor ostaticilor

Ministerul Afacerilor Externe a făcut un apel către Hamas pentru eliberarea tuturor ostaticilor, inclusiv a celor șase persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, care se află în captivitate în Fâșia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin contactul cu autoritățile israeliene pentru monitorizarea situației și sprijinirea cetățenilor români.

Liderul Hezbollah, discurs public despre conflictul dintre Israel și Hamas

Hassan Nasrallah, Secretarul General al organizației Hezbollah, a ținut un discurs public în Liban, marcând prima sa apariție în fața publicului și exprimându-și opinia cu privire la conflictul dintre Israel și Hamas. Discursul a avut loc într-o locație secretă din suburbiile sudice ale orașului Beirut și a fost transmis către o mulțime de susținători.
Nasrallah a subliniat importanța acestui conflict, numindu-l o „operațiune glorioasă și seismică” care a avut un impact major asupra securității, domeniului militar, politic și diplomatic. El a declarat că această operațiune va avea repercusiuni strategice profunde.
Liderul Hezbollah a atras atenția asupra faptului că Israelul nu va obține nimic prin uciderea civililor și a numit războiul actual o „bătălie decisivă” pe care Hamas trebuie să o câștige. Discursul lui Nasrallah a venit în contextul escaladării violențelor dintre cele două părți implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

Te-ar putea interesa si: