Nicolae Ciucă dorește să fie candidatul PNL la prezidențiale.

Nicolae Ciucă dorește să fie candidatul PNL la prezidențiale.

author
1 minute, 43 seconds Read

Nicolae Ciucă dorește să fie candidatul PNL la prezidențiale

În ședința conducerii partidului, Nicolae Ciucă și-a anunțat colegii că vrea să fie candidatul PNL la prezidențiale. În plus, liberalii au decis prin vot în cadrul aceleiași ședințe că vor să meargă singuri în fața alegătorilor la alegerile din 2024, fără colegii de guvernare de la PSD.

Nicolae Ciucă vrea să fie candidatul PNL la prezidențiale

Conform surselor citate de Protv, Nicolae Ciucă ar fi fost întrebat de deputatul PNL de Alba, Florin Roman, dacă va candida sau nu, motivând că-l întreabă lumea pe stradă. „De ce credeți că sunt aici?” ar fi fost replica președintelui PNL, potrivit surselor citate. În aceeași ședință ar fi fost prezentate și rezultatele unor sondaje interne care au măsurat și notorietatea liderilor potriviți să candideze la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului viitor. Astfel, la nivel național, cel mai bine cotat liberal ar fi Emil Boc cu 28%, urmat de Nicolae Ciucă cu 20% și Klaus Iohannis cu 15%.

PNL merge singur la alegerile din 2024

Liberalii vor participa singuri la alegerile de anul viitor. Biroul Permanent Național al PNL a decis, vineri, reunit la Sinaia, prin vot în unamitate, să meargă cu proprii candidați în fața alegătorilor la alegerile din 2024. De altfel, la începutul ședinței, Nicolae Ciucă a fost cel care a trasat direcția dezbaterilor. „Prin noi înșine am reușit de-a lungul istoriei. Prin noi înșine vom reuși să abordăm alegerile din 2024 și să le câștigăm. Să dăm Președintele României. Pentru că nu există altă soluție pentru dezvoltarea României. Suntem aici să stabilim strategia și direcția. Avem nevoie ca pe baza acestor valori să ne asumăm obiectivele. Pentru îndeplinirea lor avem clar nevoie de o strategie și un plan. Trebuie să dezvoltăm propriile obiective, propriile linii în conformitate cu ce am asumat ca partid”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Te-ar putea interesa si: