1 milion euro pentru profesori

1 milion euro pentru profesori

author
1 minute, 37 seconds Read

1 milion euro pentru profesori

Ambasada Germaniei la București sprijină proiectul „Susținerea cadrelor didactice din învățământul în limbă germană din România” cu o sumă totală de 1.000.000 de euro. Această finanțare are ca scop susținerea profesorilor și educatorilor din învățământul în limbă germană.

Finanțare suplimentară de 100.000 de euro

Inițial, finanțarea proiectului era de 900.000 de euro, însă aceasta a fost suplimentată cu încă 100.000 de euro. Acordul de finanțare a fost semnat de către ambasadorul Germaniei la București, dr. Peer Gebauer, și directorul general al Fundației Saxonia, Klaus-Harald Sift.

Peste 900 de profesori vor beneficia

Peste 900 de profesori și educatori din învățământul în limbă germană vor putea beneficia de aceste indemnizații. Scopul este asigurarea unei predări de înaltă calitate în limba germană și sprijinirea echipelor de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru acest tip de învățământ.

Susținerea profesorilor și motivarea elevilor

Ambasadorul Peer Gebauer a declarat că acest proiect aduce o contribuție semnificativă la promovarea limbii germane pentru minoritatea germană și la înțelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii și elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă, iar prin acest proiect se investește în următoarea generație și se susține o educație excelentă. Prin formare profesională și manuale moderne, se dorește oferirea unei educații de înaltă calitate în limba germană.

Susținerea limbii germane și reducerea lipsei de cadre didactice

Finanțarea acestui proiect are ca scop susținerea limbii germane la nivel de limbă maternă în unitățile de învățământ de stat din România și reducerea lipsei de cadre didactice calificate. Prin pregătirea regulată a cadrelor didactice și dezvoltarea unor manuale moderne în limba germană, se dorește oferirea elevilor din România posibilitatea de a învăța limba germană la nivel de limbă maternă. Totodată, se încurajează tinerii vorbitori de limba germană să aleagă o carieră didactică.

Te-ar putea interesa si: