Vijelii și grindină în jumătatea țării și București

Vijelii și grindină în jumătatea țării și București

author
1 minute, 22 seconds Read

Vijelii și grindină în jumătatea țării și București

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vijelii și grindină pentru sâmbătă, 4 noiembrie. Potrivit prognozei, între orele 10:00 și 23:00, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică în 15 județe din țară, inclusiv în Capitală.

Cod galben de vijelii și grindină

Conform avertismentului emis de ANM, regiunile afectate vor fi Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și jumătatea sudică a Moldovei. În aceste zone, se prognozează intensificări ale vântului cu rafale cuprinse între 55 și 65 km/h, iar în anumite locuri vor putea apărea vijelii puternice, cu rafale de peste 70 km/h. De asemenea, se vor înregistra averse moderate cantitativ, descărcări electrice și izolat grindină.
Sursa foto: ANM

Cantitățile de apă și prognoza meteo pentru București

Potrivit ANM, cantitățile de apă vor fi în general cuprinse între 25 și 35 l/mp, iar în anumite zone izolate se vor depăși 40 l/mp.
În ceea ce privește prognoza meteo pentru București, sâmbătă se preconizează o vreme instabilă. Cerul va fi înnorat temporar accentuat, iar se vor înregistra averse moderate cantitativ, în general de 20-30 l/mp. De asemenea, se vor produce descărcări electrice și se vor intensifica vânturile, cu rafale în general de 55-60 km/h.
Temperatura maximă estimată pentru București va fi de 18-19 grade Celsius.
Astfel, cetățenii din zonele afectate de codul galben de vijelii și grindină sunt sfătuiți să fie precauți și să ia măsuri de protecție în cazul în care se confruntă cu condiții meteo extreme.

Te-ar putea interesa si: