Sumerienii au prezis sfârşitul lumii? Legătura cu Nibiru?

Sumerienii au prezis sfârşitul lumii? Legătura cu Nibiru?

author
1 minute, 38 seconds Read

Sumerienii au prezis sfârșitul lumii în legătură cu apropierea planetei Nibiru, conform teoriei dezvoltate de Zecharia Sitchin. Sumerienii, una dintre primele civilizații din lume, au avut o înțelegere specială despre Nibiru și i-au acordat o semnificație aparte. Nibiru este o presupusă planetă suplimentară în sistemul nostru solar, de unde se spune că au venit zeii extratereștri Anunnaki pe Pământ. Sitchin credea că acești zei erau de fapt extratereștri avansați care au venit pe Pământ pentru a exploata mineralele, în special aurul. Ei au creat și crescut oameni pentru a-i servi ca sclavi și a finaliza munca lor. Anunnaki s-au instituit ca zei în ochii oamenilor, deși în realitate erau doar extratereștri avansați.

Legătura dintre sfârșitul lumii și Nibiru este dată de orbita acestei planete în jurul Soarelui. Conform teoriei lui Sitchin, o rotație completă a lui Nibiru durează aproximativ 3.600 de ani și Pământul intră în contact cu această planetă o dată la 3,6 milenii. Atracția gravitațională a lui Nibiru ar putea provoca dezastre pe Pământ, inclusiv un potop masiv, similar cu Marele Potop din Biblie.

Această teorie a stârnit interesul multor oameni, iar speculațiile despre Nibiru au crescut în popularitate în ultima perioadă. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină existența planetei Nibiru sau a zeilor Anunnaki. Mulți oameni consideră această teorie exagerată și bazată pe interpretări eronate ale textelor antice.

În concluzie, legătura dintre sfârșitul lumii și Nibiru este o teorie controversată dezvoltată de Zecharia Sitchin. Conform acestei teorii, apropierea lui Nibiru ar putea provoca dezastre pe Pământ, dar nu există dovezi științifice care să susțină această ipoteză. Este important să analizăm astfel de teorii cu precauție și să ne bazăm pe dovezi științifice solide în evaluarea riscurilor pentru lumea noastră.

Te-ar putea interesa si: