Vaticanul și extratereștrii: Cunoaște Vaticanul multe despre ei prin misiunile sale spațiale secrete?

Vaticanul și extratereștrii: Cunoaște Vaticanul multe despre ei prin misiunile sale spațiale secrete?

author
2 minutes, 18 seconds Read

Vaticanul și extratereștrii: Cunoaște Vaticanul multe despre ei prin misiunile sale spațiale secrete?

Vaticanul, centrul spiritual al religiei catolice, este cunoscut pentru interesul său pentru cosmologie și explorarea spațiului cosmic. Deși religia catolică teoretic consideră că Dumnezeu a creat doar ființele umane, există informații care sugerează că Vaticanul are cunoștințe despre posibila existență a vieții extraterestre.

Programul secret de monitorizare și explorare

Se spune că Vaticanul a dezvoltat împreună cu diverse agenții americane un program secret de monitorizare a activității extraterestre și de explorare a spațiului cosmic. Construcția Telescopului Vaticanului pe Muntele Graham, Arizona, în 1993, a marcat un moment important în această direcție. Acesta este primul și cel mai sofisticat telescop în infraroșu din lume. Există și un alt observator VORG (Vatican Observatory Research Group) în Alaska, ale cărui existență a fost mereu negată, asemenea Zonei 51 din Nevada.

Sonda spațială din 1990

Surse neconfirmate susțin că în 1990, Vaticanul și agențiile americane au decis să trimită o sondă spațială în spațiul cosmic cu scopul de a fotografia un presupus corp ceresc care s-ar fi apropiat de Pământ. Detalii exacte despre această misiune rămân necunoscute.

Proiecte clasificate „Secretum Omega”

Toate aceste proiecte spațiale, inclusiv cele menționate mai sus, se bucură de clasificarea „Secretum Omega” de către Vatican. Aceste proiecte primesc finanțare din bugete „la negru” și prin Fundația Observatorului Vatican, o instituție scutită de taxe. Cheltuielile și activitățile legate de aceste proiecte sunt strict secrete.

Dezvăluirile controversate ale părintelui Malachi Martin

În 1997, părintele iezuit Malachi Martin, care avea cunoștințe despre cel de-al treilea secret al Fatimei, a făcut câteva dezvăluiri surprinzătoare în interviuri și cărțile sale. El a vorbit despre o presupusă amenințare a planetei X asupra Pământului, care ar putea provoca milioane de morți. Moartea neașteptată a părintelui Martin în 1999 a alimentat speculațiile conform cărora ar fi fost adus la tăcere pentru dezvăluirile sale.

Telescopul spațial „SkyHole 12” și implicarea Ordinului Iezuit

Puțini oameni știu că Vaticanul are un telescop spațial secret cunoscut sub numele de „SkyHole 12”, care este considerat fratele geamăn al Telescopului Hubble. Vaticanul are un departament dedicat cercetării astronomice, gestionat de oameni de știință ai Ordinului Iezuit.

Vaticanul și extratereștrii rămân subiecte controversate și pline de mister, iar informațiile exacte despre implicarea Vaticanului în explorarea spațiului cosmic și cunoașterea vieții extraterestre rămân în mare parte necunoscute. Cu toate acestea, interesul și cercetările Vaticanului în acest domeniu continuă să fascineze și să alimenteze speculațiile.

Te-ar putea interesa si: