Reţea traficanţi cannabis, destructurată. Substanță găsită la Dorian Popa.

Reţea traficanţi cannabis, destructurată. Substanță găsită la Dorian Popa.

author
2 minutes, 42 seconds Read

Reţea traficanţi cannabis, destructurată în Dâmbovița

Într-o zi plină de evenimente, autoritățile au reușit să destructureze o importantă rețea de traficanți de cannabis din județul Dâmbovița. Această acțiune a avut loc în aceeași zi în care celebrul vlogger Dorian Popa a fost prins drogat la volan. În urma investigațiilor, s-a descoperit că rețeaua era formată din zece cetățeni români.

Flagrant în Dâmbovița

Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), suspecții au fost prinși în flagrant pe un câmp din județul Dâmbovița, după ce ar fi vândut nu mai puțin de 20 de kilograme de cannabis. Aceștia erau parte a unei rețele bine organizate, specializată în traficul de droguri de risc și de mare risc.

Inculpați reținuți

DIICOT a anunțat că, în urma investigațiilor, au fost reținuți zece suspecți, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată. Autoritățile au precizat că aceștia dețineau, depozitau și transportau drogurile în vederea vânzării în județul Dâmbovița. Mai mult, unul dintre inculpați a fost implicat în negocierea vânzării unei cantități de 20 de kilograme de cannabis, pentru suma de 80.000 de euro.

Flagrant și percheziții

Pe data de 26 octombrie, cinci dintre suspecți au fost prinși în flagrant într-o zonă extravilană a unui sat din Dâmbovița, imediat după ce unul dintre aceștia a vândut aproximativ 20 de kilograme de cannabis, conform înțelegerii prealabile cu ceilalți membri ai rețelei. La scurt timp, în apropierea zonei de intervenție a autorităților, au fost depistați alți trei inculpați, dintre care doi minori, transportând o cantitate de 5,95 kilograme de cannabis destinate comercializării.

Percheziții și dovezi importante

Investigațiile au continuat, iar autoritățile au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară în județul Dâmbovița. Acestea s-au desfășurat la o fermă și la sediul unei societăți comerciale. În timpul perchezițiilor au fost identificate și ridicate alte 7 kilograme de cannabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere și alte mijloace de probă, care vor fi folosite în procesul penal.

Solicitare de arestare preventivă

În aceeași zi, procurorii au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile. Această măsură este luată în vederea asigurării bunei desfășurări a anchetei și pentru prevenirea riscului de fugă sau influențarea martorilor.

Investigații în cazul lui Dorian Popa

În ceea ce privește cazul vlogger-ului Dorian Popa, se pare că acesta a fost prins drogat la volan tot în aceeași zi în care a avut loc destructurarea rețelei de traficanți de cannabis. Deși se presupune că și în cazul său s-a găsit canabis, informațiile oficiale vor fi furnizate de autorități odată cu eliberarea rezultatelor analizelor.

Te-ar putea interesa si: