Acord în coaliție privind banii românilor: Ce se întâmplă cu pensiile?

Acord în coaliție privind banii românilor: Ce se întâmplă cu pensiile?

author
2 minutes, 6 seconds Read

Acord în Coaliție privind banii românilor: Ce se întâmplă cu pensiile?

Acord în Coaliție pe banii românilor

Sănătatea și Educația, prioritare în bugetul pentru 2024

PSD și PNL au ajuns la un acord în Coaliție cu privire la problema finanțării pensiilor în România. După discuții intense și divergențe de opinii, cele două partide au reușit să găsească o soluție comună pentru a asigura sustenabilitatea sistemului de pensii.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în urma ședinței coaliției de luni, au fost clarificate toate aspectele legate de Legea Pensiilor, inclusiv sursele de finanțare. Astfel, Legea intră acum în Parlament cu sprijinul ambelor partide, iar pensionarii pot fi asigurați că pensiile vor fi indexate și inechitățile vor fi eliminate prin recalculare.

În plus, PSD și PNL au convenit să depună cât mai repede un proiect de lege pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Aceasta va asigura resursele necesare pentru finanțarea pensiilor și pentru a reduce inegalitățile în sistem.

De asemenea, în această săptămână, Guvernul va începe construcția bugetului pentru anul viitor. Întâlniri vor avea loc cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele legate de salarizările din aceste domenii. Prioritatea în bugetul pentru 2024 va fi acordată Sănătății și Educației, iar continuarea investițiilor va fi asigurată prin alocarea de fonduri către Programul Național „Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate de Compania Națională de Investiții (CNI).

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat și el importanța finanțării Sănătății și Educației în proiectul de buget pentru 2024. De asemenea, el a menționat că au fost clarificate aspectele legate de finanțarea măsurilor cuprinse în noua Lege a Pensiilor și că au fost discutate reorganizările interne ale ministerelor Agriculturii și Mediului, având ca scop eficientizarea cheltuielilor și îmbunătățirea colectării veniturilor.

În concluzie, acordul în Coaliție privind banii românilor aduce speranțe pentru pensionari și asigură stabilitatea sistemului de pensii. Prioritățile în bugetul pentru 2024 vor fi Sănătatea și Educația, iar măsurile de combatere a evaziunii fiscale vor aduce resurse suplimentare la buget. Românii pot fi optimiști cu privire la viitorul sistemului de pensii și la dezvoltarea sectoarelor cheie ale societății.

Te-ar putea interesa si: