Proteste în toată țara: Angajați cer salarii mai mari

Proteste în toată țara: Angajați cer salarii mai mari

author
1 minute, 58 seconds Read

Proteste în toată țara: Angajați cer salarii mai mari

Nemulțumirile pun stăpânire pe angajații de la stat

Protestele au cuprins întreaga țară, oamenii ieșind în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de nivelul scăzut al salariilor. Farmaciștii, angajații din direcțiile de sănătate publică, cei de la agenția pentru ocuparea forței de muncă, salariații de la casa de pensii și cei ai unei fabrici a Romarm sunt printre cei care au ieșit să-și strige păsurile.

În Piața Victoriei din București, sub geamul Guvernului, farmaciștii atrag atenția asupra sistemului farmaceutic care a fost neglijat de guvernanți în ultimii 20 de ani și a fost treptat desconsiderat de comunități. Aceștia acuză lipsa de sprijin din partea celor cu putere de decizie și cer luarea unor măsuri concrete în sprijinul acestui sector. Revendicările farmaciștilor au fost aduse la cunoștința guvernanților.

Angajații Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, alături de cei din Giurgiu, Ialomița, Sibiu, Vâlcea și Argeș, s-au alăturat protestelor nemulțumiți de nivelul de salarizare.

De asemenea, angajații AJOFM Brăila și Gorj au protestat în fața instituțiilor la care lucrează, cerând salarii corecte pentru munca depusă și respectul și recunoașterea drept profesioniști în domeniu.

La Casa Județeană de Pensii și Direcția de Sănătate Publică Arad, angajații au ieșit în stradă nemulțumiți de salariile actuale și au cerut majorări similare cu cele ale angajaților din casele de asigurări.

Angajații Casei de Pensii Timiș au întrerupt lucrul pentru a-și exprima nemulțumirea.

Val de proteste în toată țara

Sute de salariați ai producătorului de tehnică militară CARFIL din Brașov, care aparține de Compania Națională Romarm, au protestat în fața sediului societății. Aceștia susțin că prin adoptarea ordonanței „austerității”, salariații din industria de apărare care nu primesc bani de la bugetul de stat nu mai pot lucra ore suplimentare, ceea ce afectează întreaga industrie.

Confederațiile sindicale anunță că valul de proteste va continua în zilele următoare, extinzându-se în tot mai multe orașe din România.

Te-ar putea interesa si: