Majorare pensii: +100% pentru anumita categorie de pensionari.

Majorare pensii: +100% pentru anumita categorie de pensionari.

author
1 minute, 53 seconds Read

Majorare pensii: +100% pentru anumita categorie de pensionari

O veste bună pentru pensionari! Începând cu 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește cu peste 100%. Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat de unde va lua Guvernul banii pentru majorările de pensii promise și a dezvăluit că o anumită categorie de pensionari va beneficia de o majorare și mai mare, de 112%.

Majorările vor fi cuprinse în Legea bugetului

Potrivit lui Budăi, banii pentru aceste majorări vor fi incluși în Legea bugetului care urmează să fie aprobată până la sfârșitul anului 2023. Totul depinde de prioritățile stabilite în ceea ce privește cheltuielile.

„O să vedeți în Legea bugetului, când o vom aproba până la sfârșitul anului, că acești bani vor fi alocați clar pentru majorări. Am spus foarte clar că banii vor fi incluși în buget și acest lucru se va vedea în construcția bugetului. Se discută mult despre un subiect minor. Ne-am angajat în această guvernare să facem bine pentru oameni. Acest lucru trebuie să fie înțeles. Am spus că banii îi veți vedea cât de curând, atunci când vom aproba bugetul de stat pentru anul următor și bugetul asigurărilor sociale. Nu avem noi bani în țara noastră? „, a declarat Marius Budăi, potrivit Antena3.

Cresc pensiile cu peste 100%

Fostul ministru al Muncii a dat un exemplu clar despre cum vor crește pensiile începând cu anul următor. Astfel, conform declarațiilor sale, o pensie care în prezent este de 1125 de lei, va crește la 1281 de lei începând cu 1 ianuarie 2024 și va ajunge la 2340 de lei la 1 septembrie. Aceasta este valabilă în cazul unei persoane cu un stagiu de cotizare de 36 de ani.

„Noi încurajăm munca. Deci, cu cât stați mai mult în câmpul muncii, nu vom merge în extrema cealaltă și nu vom majora vârsta de pensionare, să ne înțelegem. Prin această lege nu se majorează vârsta de pensionare, nu există niciun articol în acest sens. Dar încurajăm munca! Cei care rămân mai mult timp în câmpul muncii vor primi și mai mulți bani!”, a conchis Budăi.

Te-ar putea interesa si: