Ciclon puternic în România: Ploi torențiale, lapoviță și ninsori

Ciclon puternic în România: Ploi torențiale, lapoviță și ninsori

author
3 minutes, 28 seconds Read

Ciclon puternic în România: Ploi torențiale, lapoviță și ninsori

Un ciclon puternic traversează România, aducând schimbări majore în vremea din această perioadă. Meteorologii anunță că începând de miercuri, 8 noiembrie, vom avea parte de ploi torențiale, lapoviță și chiar ninsori. Temperaturile vor scădea constant în următoarele zile.

Răcirea vremii va afecta mai ales jumătatea nordică a țării, dar și localitățile din sud. În aceste zone, răcirea se va însoți de ploi slabe sau moderate. În plus, în zonele înalte de munte, vor fi și precipitații mixte.

Ciclonul violent care traversează România va aduce o răcire bruscă a vremii și ploi moderate cantitativ în unele regiuni. Ploile vor începe în Banat și Crișana, iar până dimineața se vor extinde în jumătatea nordică a țării. În sudul țării, vor fi câteva intervale cu ploaie slabă. Cantitățile de apă vor atinge până la 10-20 l/mp în nord și nord-vest.

Temperaturile vor scădea semnificativ în următoarele zile. Dacă miercuri se vor atinge încă 18-22 de grade în unele zone, joi maximele nu vor depăși 12-16 grade. De asemenea, în zonele înalte de munte, precipitațiile se vor transforma trecător în lapovițe și ninsori.

Cum va fi vremea astăzi

Astăzi, valorile termice vor scădea față de ziua anterioară în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi înnorat și vor fi ploi, mai ales pe parcursul zilei și seara, în nord, centru, sud și est. La munte, la altitudini de peste 1500 m, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană. Temperaturile maxime vor fi între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiuni și 11 grade pe litoral. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 4-7 grade. Cerul va fi predominant noros, cu ploi slabe trecătoare și vânt slab până la moderat. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo pentru joi, 9 noiembrie

Joi, valorile termice diurne nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă, cu excepția sud-estului unde vor fi în scădere. Cerul va fi variabil și doar în Carpații Orientali vor fi posibile precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare). Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte și pe arii restrânse în sud-vest și nord-est. Temperaturile maxime vor fi între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 11 grade pe litoral. Dimineața și noaptea se va forma ceață.

În București, vremea va continua să se răcească. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimă va fi de 3-4 grade, mai coborâtă în zona preorășenească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Vineri, vremea se mai încălzește puțin

Vineri, temperaturile vor marca o creștere ușoară față de ziua precedentă și vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor. În jumătatea vestică a țării, cerul va fi înnorat, iar spre seară și noaptea va ploua local. Pe crestele montane, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în unele zone, iar temperaturile vor varia între 10 și 18 grade la maxim și între 2 și 14 grade la minim. Dimineața și noaptea, se va forma ceață.

În București, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în zilele anterioare. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17-18 grade, iar cea minimă de 5-7 grade.

Sursa: https://meteoradar.ro/ciclon-puternic-in-romania-ploi-torentiale-lapovita-si-ninsori/

Te-ar putea interesa si: