Începutul islamizării în România. Ceea ce acceptă Ciolacu este inimaginabil pentru bulgari.

Începutul islamizării în România. Ceea ce acceptă Ciolacu este inimaginabil pentru bulgari.

author
2 minutes, 28 seconds Read

Începutul islamizării în România. Ceea ce acceptă Ciolacu este inimaginabil pentru bulgari.

În tentativa de a fi și România acceptată în Schengen, Guvernul condus de Marcel Ciolacu este dispus să facă compromisuri care pot duce la islamizarea țării. Recent, Austria a cerut ca atât România, cât și Bulgaria să primească solicitanți de azil sirieni și afgani care se află în Austria. În timp ce Bulgaria a respins această cerere umilitoare, premierul Ciolacu consideră că solicitările Austriei nu sunt exagerate.

Ciolacu a „spart gheața”

În dorința de a obține capital politic și de a se lauda cu primirea în Schengen în timpul mandatului său de premier, Marcel Ciolacu este gata să facă orice compromis. Ba mai mult, el consideră condițiile umilitoare impuse de Austria ca pe o mare victorie. Pe pagina sa de Facebook, Ciolacu a scris: „Am spart gheața! Austria și-a înmuiat poziția față de spațiul Schengen”. De asemenea, el a declarat că cerințele Austriei nu i se par exagerate și că toți ne dorim întărirea frontierelor cu Bulgaria și Ungaria.

Cerințele Austriei

În cadrul reuniunii miniștrilor de interne din UE care are loc în Slovenia, Austria va prezenta condiția ca misiunea Frontex în Bulgaria să fie triplată și să se aloce mai mulți bani UE pentru infrastructura de protecție a frontierelor. De asemenea, România și Bulgaria vor trebui să accepte primirea solicitanților de azil sirieni și afgani care se află în Austria. Guvernul Ciolacu este deja pregătit să primească acești solicitanți de azil care au tranzitat România.

Reacția Bulgariei

În timp ce Guvernul român este dispus să accepte aceste condiții, premierul bulgar Nikolai Denkov a declarat că nu există niciun acord pentru ca Bulgaria să primească migranți în schimbul intrării în Schengen cu granițele aeriene.

Islamizarea României

Această acceptare a cerințelor Austriei este considerată de mulți o umilință pentru România. În timp ce românii care se întorc acasă de sărbători sunt nevoiți să aștepte la cozi lungi și transportatorii rămân blocați în vămi, Guvernul este dispus să facă concesii importante. Această situație ridică întrebări cu privire la tratamentul diferențiat pe care îl primesc anumite state membre ale Uniunii Europene. Deși suntem parteneri UE, avem drepturi trunchiate, în timp ce alți parteneri ai SUA beneficiază de libera circulație fără a avea nevoie de vize.

Impactul asupra României

În contextul crizei economice, inflației și restricțiilor impuse populației, România se confruntă acum și cu costurile adăugate ale ajutorului acordat sirienilor și afganilor. De asemenea, există riscul crescut al exacerbării terorismului. Această situație ridică întrebări cu privire la prioritățile Guvernului și la consecințele pe termen lung ale acceptării acestor compromisuri.

Te-ar putea interesa si: